9.
9.
8-ka bardzo mi się podoba ale w 9-ce, nie chcę dyskryminować modelki, ale uważam że ten strój nie pasuje totalnie do modelki. Delikatna frywolna bielizna i modelka która jest "puszysta". Do tego ten delikatny gest rozwiązywania wstążki. Wybacz ale mi sie to złożenie nie podoba. No i bardzo jednolite płaskie światło.
Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
www.piekne-chwile.pl
Dzięki za komentarz![]()
Modelka bardzo ladna, zdjęcie - rzeczywiście trochę sztucznie to wygląda ale ja się nie znam. Całokształt oceniam bardzo pozytywnie. Zdjęcie nr 8 również mi się podoba.
przy 9 po wyrazie twarzy modelki wiem co zawiera pudełko![]()
XZ-2|D800E|moje 500px
W pewnym sensie ten pinup jest zachowany,mozna nawet powiedziec,ze zaczyna cos byc.Czarna wyrazista kreska,czerwone usta, loki to cechy charakterystyczne,podkreslajace te czasy i mode.Ale.Ale niepotrzebny jasny pylek przy kresce.W latach 30-40 i pozniej jeszcze troche jego nie znano.Czyli makijaz troche klamie w nowe czasy wchodzac.Wlosy.Pokusilbym sie by nawet zablyszczaly,zaryzykowal bym brylantyne uzyc.Pozniej na kompie jest polysk ciezko uzyskac.A wlosy i loki to one mialy wtedy blyszczace.Teraz za nogi sie wezmiemy.Byly biale juz wtedy?? chyba nie.Raczej ze szewkiem nylony,nawet bardziej w ciemnych tonacjach.To tyle jesli chodzi o epoke.Pogon makijazzystke i garderobiana niech poczytaja troche,poogladaja,filmy,Burde,nawet w goglach bedzie.
Swiatlo.Swiatlo nie zyje tu.Tu nie ma nawet polcienia.Pobaw sie swiatlem,niech ono pokonuje te ich kraglosci,na jednych sie omsknie,na innych zniknie a gdzie indziej pokaze blask.Zdjecie bedzie zylo.Ostrosc tez jakas taka ,ze jej nie ma.
Jak narazie jestes w tej histori najslabszym punktem.Ale cwicz,ogladaj lepszych,nawet perfidnie malpuj ustawienia,pozycje.Masz warunki i zawziecie.To jak narazie Twoje atu.
Mialem nie komentowac,tak sobie obiecalem,ale czytam,czytam i .....
Ja bym jej w szafce nie przykleil,jak Rite i Merlinke.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 12.12.12 o 01:17
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dziękuję![]()
Sapphiron nie obraź się-krytyka jest moją subiektywną ocena, ale od tych kolorów to aż mnie zęby bolą-przesycone są,wiem ze taka konwencja,ale to tło jest totalnie od czapy, zdjęcie jest pozbawione cieni-typowa konwencja pin up-to nie tylko dziewczę odziane w ciuszki ala lata 40-50te, ale też właśnie ułożenie cieni na tle za modelką i na samej modelce, brak cieni wygląda płasko- pierwsze softboxy pojawiły się bodajże pod koniec lat 50tych, zobacz ze właśnie ostrość cieni na modelkach jest cecha bardzo charakterystyczna dla tamtych czasów. Co do make-upu zacytuje moje dziewczę(wizażystkę)-"strasznie nowoczesny make up ma ta pinup" i jako laik w temacie, muszę się z nią zgodzić.
Co do samej Pani modelki-pełne kształty to coś co się rzadko ogląda, buzie ma śliczna i jestem zdecydowanie na tak
Pozdro i nie łam się![]()
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem
Ależ ja się nie łamię
A tak z drugiej strony to dziwne że skoro nie jest to pin-up i ogólnie jest od czapy, to dlaczego zainteresowały się tą sesją takie wydawnictwa jak Woman Alternative czy Pin-up America?![]()
Jak napisałem-to moja subiektywna ocena, tylko ze jeśli spojrzysz na to co owe tytuły publikują- to zobaczysz że moje uwagi maja tam odzwierciedlenie. Zainteresowanie nie jest jednoznaczne z akceptacją całości, jestem zaintrygowany obrazkiem co nie znaczy ze go w całości akceptuje.
Pokaż inne kadry z tej sesji, chętnie obejrzę, i myślę że nie tylko ja![]()
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem