Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 113

Wątek: Nowy zoom od Olympusa

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Odp: Gdybanie nt. M.Zuiko Digital 40-150 mm f/2.8.

Cytat Zamieszczone przez ciukacz Zobacz posta
    a optyczni podaja za olyclub i tak to sie kreci
    W tym wypadku akurat za www.43rumors.com, ale tak. Tak to się kręci. Ktoś coś chlapnie na jednym forum i zaraz jest to wszędzie cytowane.
    Tak jak fotki 17tki APZ-ta. Jeden dzień i wszędzie podlinkowane.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Odp: Gdybanie nt. M.Zuiko Digital 40-150 mm f/2.8.

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Tak jak fotki 17tki APZ-ta. Jeden dzień i wszędzie podlinkowane.
    Nie dziwię się, zacne były. Chociaż linkującym bardziej chodziło o szkło, którym zostały wykonane
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Odp: Nowy zoom od Olympusa

Na 43rumors można zobaczyć pierwszą radosną twórczość jakiegoś speca od PSa na temat tego jak będzie wyglądał nowy obiektyw (http://www.43rumors.com/ft4-first-im...0mm-f2-8-lens/)
    E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez anmael Zobacz posta
    Na 43rumors można zobaczyć pierwszą radosną twórczość jakiegoś speca od PSa na temat tego jak będzie wyglądał nowy obiektyw (http://www.43rumors.com/ft4-first-im...0mm-f2-8-lens/)
    Na tym zdjęciu i tak jest dosyć optymistyczna wersja. Może być większy.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Jeszcze większy?

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Ogniskowanie szkło tej klasy będzie mieć wewnętrzne + uszczelnienia... sumując powinien być deczko mniejszy od Sigmy 50-150/2,8
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    Ja z deklaracjami poczekam jednak na ogłoszenie czy i za ile. Jak będzie równie tani co 35-100 to jednak z drobnych nie kupię.
    Po co taki lament? Ja sobie kupuje Zayeahbi*cie Dobrą optykę w programie OJ bo jest po prostu tańsza a i wstydzić się nie ma czego.
    Ztcp Oly do tej pory jest tańszy od Panasa, poza tym ztcp dzisiaj czytałem info o zrównaniu ceny czarnej 12 do poziomu jej srebrnego odpowiednika, to raz. Dwa to fakt, że 12-35X to już okolice $1050 niż $1300 więc u Olka pewnie będzie - na wstępie - $999.
    Jeśli będzie drożej to spodziewam się niemożliwego czyli zuma - stałki, fi minimum 58.

BTW. Czyli ktoś się orientuje jaka jest wysokość OMD+grip? To też powinno delikatnie sugerować średnicę nowych zumów.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Po co taki lament? Ja sobie kupuje Zayeahbi*cie Dobrą optykę w programie OJ bo jest po prostu tańsza a i wstydzić się nie ma czego.
    Ztcp Oly do tej pory jest tańszy od Panasa, poza tym ztcp dzisiaj czytałem info o zrównaniu ceny czarnej 12 do poziomu jej srebrnego odpowiednika, to raz. Dwa to fakt, że 12-35X to już okolice $1050 niż $1300 więc u Olka pewnie będzie - na wstępie - $999.
    Jeśli będzie drożej to spodziewam się niemożliwego czyli zuma - stałki, fi minimum 58.

BTW. Czyli ktoś się orientuje jaka jest wysokość OMD+grip? To też powinno delikatnie sugerować średnicę nowych zumów.
    58 to minimalna średnica filtra, a nie całego obiektywu przy założonych parametrach. Jeśli to ma być szkiełko wyższej klasy, to ja bym zakładał średnicę zbliżoną do C 70-200/4 przy sporo mniejszej długosci.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    58 to minimalna średnica filtra, a nie całego obiektywu przy założonych parametrach. Jeśli to ma być szkiełko wyższej klasy, to ja bym zakładał średnicę zbliżoną do C 70-200/4 przy sporo mniejszej długosci.
    Teoretycznie 150/2.8 = 53,57mm czyli 55mm byłby minimalnym filtrem dla tego typu szkła. A jak to będzie to nie wiadomo. Fajnie jakby się w 58mm wyrobili, ale większe szanse na cos typu 62/67.

Domyślam się, że będą próbowali "walczyć" o 58mm, bo to na tą chwilę górny rozmiar filtra w systemie.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ztcp Oly do tej pory jest tańszy od Panasa, poza tym ztcp dzisiaj czytałem info o zrównaniu ceny czarnej 12 do poziomu jej srebrnego odpowiednika, to raz.
    W obiektywach można powiedzieć, że Olympus jest tańszy. Za to jeśli chodzi o aparaty, to chyba odwrotnie
    Gdzie czytałeś informację o zmianie ceny czarnej 12? Czyżby nie sprzedawała im się ta limitowana edycja?

Gdyby cena nowego zooma była niższa od 35-100/2.8 to tylko się cieszyć. Zobaczymy jak to będzie wyglądało naprawdę
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA