W tym wypadku akurat za www.43rumors.com, ale tak. Tak to się kręci. Ktoś coś chlapnie na jednym forum i zaraz jest to wszędzie cytowane.
Tak jak fotki 17tki APZ-ta. Jeden dzień i wszędzie podlinkowane.
W tym wypadku akurat za www.43rumors.com, ale tak. Tak to się kręci. Ktoś coś chlapnie na jednym forum i zaraz jest to wszędzie cytowane.
Tak jak fotki 17tki APZ-ta. Jeden dzień i wszędzie podlinkowane.
Na 43rumors można zobaczyć pierwszą radosną twórczość jakiegoś speca od PSa na temat tego jak będzie wyglądał nowy obiektyw (http://www.43rumors.com/ft4-first-im...0mm-f2-8-lens/)
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
Jeszcze większy?![]()
Ogniskowanie szkło tej klasy będzie mieć wewnętrzne + uszczelnienia... sumując powinien być deczko mniejszy od Sigmy 50-150/2,8![]()
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Po co taki lament? Ja sobie kupuje Zayeahbi*cie Dobrą optykę w programie OJ bo jest po prostu tańsza a i wstydzić się nie ma czego.
Ztcp Oly do tej pory jest tańszy od Panasa, poza tym ztcp dzisiaj czytałem info o zrównaniu ceny czarnej 12 do poziomu jej srebrnego odpowiednika, to raz. Dwa to fakt, że 12-35X to już okolice $1050 niż $1300 więc u Olka pewnie będzie - na wstępie - $999.
Jeśli będzie drożej to spodziewam się niemożliwego czyli zuma - stałki, fi minimum 58.
BTW. Czyli ktoś się orientuje jaka jest wysokość OMD+grip? To też powinno delikatnie sugerować średnicę nowych zumów.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Teoretycznie 150/2.8 = 53,57mm czyli 55mm byłby minimalnym filtrem dla tego typu szkła. A jak to będzie to nie wiadomo. Fajnie jakby się w 58mm wyrobili, ale większe szanse na cos typu 62/67.
Domyślam się, że będą próbowali "walczyć" o 58mm, bo to na tą chwilę górny rozmiar filtra w systemie.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
W obiektywach można powiedzieć, że Olympus jest tańszy. Za to jeśli chodzi o aparaty, to chyba odwrotnie
Gdzie czytałeś informację o zmianie ceny czarnej 12? Czyżby nie sprzedawała im się ta limitowana edycja?
Gdyby cena nowego zooma była niższa od 35-100/2.8 to tylko się cieszyć. Zobaczymy jak to będzie wyglądało naprawdę![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA