C-4000 jak włączyć MULTI METERING ? Ta opcja jest nie aktywna, jak ją aktywować, żeby można było włączyć tą funkcję w aparacie.
C-4000 jak włączyć MULTI METERING ? Ta opcja jest nie aktywna, jak ją aktywować, żeby można było włączyć tą funkcję w aparacie.
Trzeba najpierw wlaczyc pomiar swiatla punktowy SPOT, wtedy dostepny bedzie multimetering.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Niestety ale tak nie mogę uaktywnić MULTI METERING włączenie punktowego pomiaru światła nic nie daje można nim tylko aktywować funkcję AF AREA (która też jest nieaktywna a aktywuję się ją właśnie włączając SPOT) .
Włączenie punktowego pomiaru światła nic nie pomaga. Włączyć ten pomiar można przyciskiem macro (tam jest możliwoś wyboru punktowego pomiaru światła). Wcześniej włączyłem przez nie uwagę punktowy autofocus (bo też ma funkcję spot). Fakt faktem wszystko już kombinowałem i nic Multi Metering nie działa.
No to to powinno pomoc. Pod przyciskiem szybkiego dostepu AEL musisz miec przypisana funkcje AE Lock, nie zadna inna.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Chyba ma znaczenie, że musi być pod przyciskiem szybkiego dostępu AE Lock. Pozdrawiam dzięki![]()