Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 84 z 84

Wątek: Nikon D5200 - umarł król, niech żyje król

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Odp: Nikon D5200 - umarł król, niech żyje król

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tutaj jest lepiej w kwestii ostrosci i AF, ale niestety niewiele lepiej, i glosne toto nadal jest.
    Pentax to system raczej od krootkich limitedow, genialnej wspolpracy ze starymi manualnymi szklami, dodatkowo w nowych puszkach generujacy zacny obrazek.

pozdro
    Ostatnio Pentax się b.poprawił ale nie chcę być odpowiedzialny za wybór kolegi który sam chciał Nikona lub Canona "do wszystkiego".
    Wydaje mi się, że on i tak weźmie D5100 bo cena jest b.okazyjna a nie wiem czy bedzie chciał dopłacać do nowszego modelu - za jakiś czas trochę popstryka i sam będzie mógł się lepiej określić. Ważna jest też dostępność na miejscu rożnych szkieł do Nikona - jest wiele używek które można nabyć i w razie problemu zwrócić po kilku dniach (ja wszystkie szkła do Pentaxa musiałem sprowadzać).
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Ostatnio Pentax się b.poprawił ale nie chcę być odpowiedzialny za wybór kolegi który sam chciał Nikona lub Canona "do wszystkiego".
    Wydaje mi się, że on i tak weźmie D5100 bo cena jest b.okazyjna a nie wiem czy bedzie chciał dopłacać do nowszego modelu - za jakiś czas trochę popstryka i sam będzie mógł się lepiej określić. Ważna jest też dostępność na miejscu rożnych szkieł do Nikona - jest wiele używek które można nabyć i w razie problemu zwrócić po kilku dniach (ja wszystkie szkła do Pentaxa musiałem sprowadzać).
    I dobry wybor tak puszki jak i systemu, zwlaszcza przez pryzmat bycia do wszystkiego. Dostepnosc asortymentowa nowych wielka, rynek uzywek ogromny, w razie W zawszle latwiej to odsprzeda niz jakies niszowe systemy, a i powybierac moze i dopasowac praktycznie wsio do swoich potrzeb.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.