Michał, te koty to do kociego wątku. Świetne są![]()
Michał, te koty to do kociego wątku. Świetne są![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kilka kadrów z Księżego młyna pod śnieznaa czapa, dla odswieżenia watku. Wszak Łódź żyje choć śniegiem pokryta.
1 23wersja pop-art
słońce i cienie powielają smutek z ruin przędzalni Grohmana
4Byłe magazyny przędzy i rampa kolejowa sąsiadują obecnie z ładne zrewitalizowanymi budynkami nowych firm
5 na następna wrzutkę przygotuję kolejne ciekawe kadry
Może kiedyś, jak czas pozwoli zatrzymam sie przy tym Księżym młynie. Mam nadzieję, że ta zacna część miasta odżyje....
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Andrzeju Ty nie czekaj na kiedyś, tylko przybywaj do Łodzi skoro doceniasz takie perełki. Już ja dopilnuje żebyś stąd z bogatym archiwum wyjechał. W to mi graj
No to na drugą nogę:
tuż przy ruinach przędzalni Grohmana jest mała knajpeczka z takim starym motywem oprócz szyldu
1 a to fragment murów z byłej rampy i magazynów przędzy
2
Ostatnie dwie wrzutki z Lodzi fajne
Pozdrawiam
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
fajne foty, światło ładne połapałeś![]()
Zdjęcie muru trochę skadrowałem, usunałem chałdy sniegu i fragment parkującego samochodu. Nie bardzo można tam wchodzić bo chałdy śniegu kryją wszelkie dziury i uskoki. Ja tylko trochę śnieg puści spenetruję cały zrujnowany magazyn przędzy i rampe. Będzie również temat na super hadeery
na fotce jest szlaban z boczbicy kolejowej którą dostarczano przędzę na rampę i do magazynów
1a tu cały kompleks na pierwszym planie po prawo fragment rampy a w głębi ruiny przędzalni
2
Biker , muszę Ci donieść bezinteresownie, że w innym wątku APZ napisał, że na zlocie w Łodzi, Łodzian było, cytuje: "tyle co kot napłakał" koniec cytatu.
Ja bym tego tak nie zostawił....
Życzliwy.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Ale ja byłem, wiem, wiem trochę to mało. No cóż dla Was tam byłem głównie, tak mnie jakoś ciągnęło......do ludzi
.
A czy w drugą stronę też to działa, to już Wy wiecie najlepiej
Pozdrówka od wariata z Łodzi
a w prezencie Łódzki Atlas z ul. Narutowicza