CzaRmax jeśli obrabiasz Rawy to jak ustawiasz gradację na normalny czy AUTO????
CzaRmax jeśli obrabiasz Rawy to jak ustawiasz gradację na normalny czy AUTO????
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
42 to mam bo to Zenit i Praktika a KIEV ma inne mocowanie. Pytam się dla tego, że do obiektywów KIEVA mam takie fajne nakładki na obiektyw, które robią efekty jak w takich kalejdoskopach dla dzieci
BIKER baw się na zasadzie sprawdzania rezultatów to najlepsza metoda![]()
kiev 60 to średni format chyba?
Bodajże 6x6
No to już jest jedna przyczyna moich byków, na wszystkich Rawach ustawiłem AUTO.
Rozumiem że w puszce też tak powinno być??????????
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Są to takie nakładki jak w miniaturach. Mam tego 4 czy 5 rsztuk o różnych wzorach. Fakt, że można to samo osiągnąć z programów ale chyba większa radocha łapać coś na żywo. Do kitowego oczka nawet bym nie próbował tego przypasować, najlepiej byłoby z oryginalnym oczkiem KIEVA ale z braku laku zostaje jeszcze przejściówka z HELIOSÓW 58 mm na tą nasadkę 62 mm bo różnica nieduża to i dużo nie ucieknie.
Mój dziadek i tata byli fanami fotografii więc "walają" się tego całe szuflady, no i ja to teraz powoli zaczynam wyciągać z odmętów zapomnienia. A że przy okazji m4/3 bardzo dobrze nadaje się do montażu takich staroci więc chce to jakoś wykorzystać.
Przy okazji moje pytanie do speców. Czy jeżeli to coś przez przejściówkę z 58 na 62 zamontuję do Heliosa to czy będzie to w jakiś sposób wpływało na obcinanie obrzeży efektu tej nasadki czy jednak Helios załapie całość?
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 22.11.12 o 03:05