wiem, że każdy już został opisany, ale potrzebował bym opinii kogoś kto miał okazję "pobawić" się tymi dwoma modelami.
E-pl1 miałem i go sprzedałem ze względu .... na to, że nie mieścił mi się w kieszeni kurtki motocyklowej, teraz doszedł "obiektyw ?" 15mm f8, który jest miniaturowy i z małym korpusem upchał bym go w kieszeń, używając zamiast małego kompaktu.
Teraz moje pytania, wiem, że e-pm1 jest troszeczkę mniejszy i ma troszkę większy wyświetlacz o większej rozdzielczości, ale czy obraz na nim w słońcu jest bardziej czytelny, bo w e-pl1 różnie bywało (to właśnie druga wada mojego poprzedniego modelu).
Ergonomia, czyli przyciski na wierzchu dla mnie mniej istotne (to ma być "wyjmij i naciśnij"), ale w testach (niestety bez porównania bezpośredniego) PONOĆ, e-pm1 ma mniejsze szumy przy wyższych rozdzielczościach a jak to wygląda w praktyce, wiem, że polepszyli szybkość zdjęć seryjnych, powiększyli ilość punktów af, dźwięk stereo, lepsze filmy, krótszy czas,dla mnie to NIEISTOTNE, w zasadzie dla mnie są ważne te dwie wymienione sprawy (chyba, że coś istotnego pominąłem, więc proszę o wrażenia użytkowników, którzy mieli okazję je porównywać i czy może zastosowano cichszą migawkę ?