Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: e-pl1 i e-pm1

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: e-pl1 i e-pm1

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Różnicy czułości jednak wielkiej nie ma, przynajmniej między E-P1 i E-P3 które miałem.
    Podejrzewam, że którego nie wybierzesz będzie dobrze.
    EP-M2 na kolejny sezon będzie dla Ciebie rozwiązaniem. Dalej polecam 14/2,5
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Kit Panasonica 14-42 może być ciekawym rozwiązaniem - jest b.krótki.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bogdi Zobacz posta
    wierzcie mi, że na wyprawę motocyklową (co najmniej tydzień) wszystkie torebki odpadają, tylko kieszeń spełnia funkcję, kompakty mam dwa w tym jeden przyzwoity, fotki z linku, miałem e-pl1 z kitem (tak, że znam wielkość i jakość fotek) w kieszeń się nie mieści, naprawdę przeglądam rynek foto cały czas, chciałem kupić fuji x10, ale w przypadku pena z 15 mam połowę ceny, co jest bardzo istotne w przypadku ewentualnej straty, do "dobrych" fotek mam naprawdę troszkę sprzętu, dlatego moje pytanie o wyświetlacz i czułość
    Nie rozumiem Cię. chcesz kupić przeciętny obiektyw, by mieć niewielki zestaw.
    1. 14mm 2,5 Panasonic - zobacz go sobie gdzieś na żywo, jest to naprawdę kurduplowaty obeiktyw, pewnie starczy
    2. XZ-1 - masz światło 1,8-2,5 i spory fajny zoom. Obrazek nie będzie gorszy od dekielkowego duetu na który się napaliłeś.

Zatem - jeśli nie zależy Ci na zoomie, bierz PENa z 14mm, jeśli cenisz sobie uniwersalność bierz xz-1/xz-2.
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Za Iwo. Ten dekielek fajny jest, ale używanie Pena tylko z nim to spore niewykorzystanie potencjału aparatu. Poza tym przeglądnąłem foty podlinkowane przez autora wątku. Fajne zdjęcia, ciekawe motywy, aż się prosi o aparat, który nie będzie uwierać w takich sytuacjach.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów