Bogdi, rozumiem cię, ale nie rozumiem wyboru zaślepki zamiast normalnego obiektywu, naleśniki przecież są malutkie, a 14f2.8 można bardzo tanio znaleźć.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
Bogdi, rozumiem cię, ale nie rozumiem wyboru zaślepki zamiast normalnego obiektywu, naleśniki przecież są malutkie, a 14f2.8 można bardzo tanio znaleźć.
Sent from my Lumia 710 using Board Express
***Olympus Stylus 1s***
A moim zdaniem do takiej wycieczkowej fotografii lepiej wziąć kitowego zooma lub jakiegoś porządnego kompakta.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dla mnie jakikolwiek PEN z kitem jest wystarczająco mały do tego typu fotografii. Dobry kompakt z jasnym obiektywem będzie może o centymetr mniejszy, ale co to zmienia w praktyce? Nic.
Sądzę, że nie będzie problemu.
Witam !
Kitowe zoomy sprzedawane z PEN-ami to bardzo przyzwoite szkielka i
tanim zestawem mozna wykonac wiele swietnych zdjec.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Poza tym nie ma sensu upierać się przy założeniu, że wszystko musi się zmieścić do kieszeni kurtki. Dużo wygodniejsze jest coś takiego:
wierzcie mi, że na wyprawę motocyklową (co najmniej tydzień) wszystkie torebki odpadają, tylko kieszeń spełnia funkcję, kompakty mam dwa w tym jeden przyzwoity, fotki z linku, miałem e-pl1 z kitem (tak, że znam wielkość i jakość fotek) w kieszeń się nie mieści, naprawdę przeglądam rynek foto cały czas, chciałem kupić fuji x10, ale w przypadku pena z 15 mam połowę ceny, co jest bardzo istotne w przypadku ewentualnej straty, do "dobrych" fotek mam naprawdę troszkę sprzętu, dlatego moje pytanie o wyświetlacz i czułość
Różnicy czułości jednak wielkiej nie ma, przynajmniej między E-P1 i E-P3 które miałem.
Podejrzewam, że którego nie wybierzesz będzie dobrze.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA