Strona 122 z 173 PierwszyPierwszy ... 2272112120121122123124132172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.211 do 1.220 z 1728

Wątek: barmichal76 - moje fotografie

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Odp: barmichal76 - moje fotografie

Tak się zastanawiałam, czy się odzywać, ale widzę, że dyskusja rozgorzała, więc też wtrącę swoje trzy grosze. O ile zdjęcie pana z wąsem może być interesujące ze względu na image bohatera, to w przypadku gościa z brodą przychylam się do opinii Sawy - jest ono dla mnie nieciekawe i nijakie. Przyzwyczaiłeś nas do wyższego poziomu
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Caly czas tlumaczylem,ze w spontanicznosci nie zapominajmy o tym ,ze prawy nacisk zawsze troche przechyli.A aparatach z lewym spustem spontanicznosc kierowala sie w lewa strone.Mz to nieopanowanie kadrowania i unieruchomienia aparatu w momencie wyzwolenia migawki,ale oczywiscie moge sie mylic
    Mirku, w obróbce obróciłem jedynie trochę, żeby słup był pionowy. Inne linie zostawiłem, bo ich nie-poziomość wynika bardziej z perspektywy robienia zdjęcia niż z przechylenia aparatu.
    Pozdr

---------- Post dodany o 16:52 ---------- Poprzedni post był o 16:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Tak się zastanawiałam, czy się odzywać, ale widzę, że dyskusja rozgorzała, więc też wtrącę swoje trzy grosze. O ile zdjęcie pana z wąsem może być interesujące ze względu na image bohatera, to w przypadku gościa z brodą przychylam się do opinii Sawy - jest ono dla mnie nieciekawe i nijakie. Przyzwyczaiłeś nas do wyższego poziomu
    A mnie nadal bardziej podoba się zdjęcie z brodą

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

To ja też dorzucę swoje 3 grosze - te dwa ostatnie mnie nie ruszyły. A pan z brodą dodatkowo zupełnie mi nie leży kadrem - te skosy mnie w@#$%^)&*
    Se ulżyłam Fajnie tak nieposłodzić w TWA

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    To ja też dorzucę swoje 3 grosze - te dwa ostatnie mnie nie ruszyły. A pan z brodą dodatkowo zupełnie mi nie leży kadrem - te skosy mnie w@#$%^)&*
    Se ulżyłam Fajnie tak nieposłodzić w TWA
    A mnie zaciekawił ramką(obrazkiem z ukrycia) i głównym tematem. I dlatego subiektywność odbioru ma tu największe znaczenie. Nawet jak pozostanę w mniejszości i kadr jest nieciekawy.

A tak na marginesie pomijając warunki terenowe zimno mokro, wczesną porę i płochość zwierzyny nie dostrzegam wielkiej różnicy w planowaniu kadru, śledzeniu, organizowaniu planu między fotografią przyrodniczą z zasiadki a fotografią miejską zwaną streetową. Mają one wiele wspólnych cech.
    Wystarczy przeczytać opis Sawy i opis budowania czatowni umieszczony w poprzednim sezonie na forum.... To tak na marginesie układania rączek i oklasków. I wtykania szpilek...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Aż poszłam zobaczyć pana z brodą
    To zdjęcie mi kogoś przypomina - w sensie jakiegoś znanego (?) autora np z Magnum? - muszę przejrzeć papierowe albumy... Jeśli wytropię, to dam znać. Może to tylko kwestia "fryzury" z pewnej epoki?
    Jeśli o moje odczucia chodzi - jestem obojętnie nastawiona: ani mnie to zdjęcie nie wq...., ani mi się nie podoba w jakiś szczególny sposób.
    Jednak z tych dwóch (zarośniętych) to właśnie broda zwraca uwagę, pan z wąsem jest zupełnie nieciekawy.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 1.07.14 o 18:45

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Mój dopisek o słodzeniu nie był żadnym wbijaniem szpilek, bardziej nawiązaniem do dyskusji w wątku o "pokaż swojego...", gdzie podzielono wątki na zbiorowe, i te autorskie, gdzie w wielu tylko się sobie słodzi. Czuję się TWA w tym wątku. Sama się wprosiłam Dużo słodzę. Ale czasem nie.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Mój dopisek o słodzeniu nie był żadnym wbijaniem szpilek, bardziej nawiązaniem do dyskusji w wątku o "pokaż swojego...", gdzie podzielono wątki na zbiorowe, i te autorskie, gdzie w wielu tylko się sobie słodzi. Czuję się TWA w tym wątku. Sama się wprosiłam Dużo słodzę. Ale czasem nie.
    W tym wątku można słodzić tylko, kiedy jest ku temu powód. W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek
    O matko!

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

W tym wątku można słodzić tylko, kiedy jest ku temu powód. W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek
    A na cuz Tobie tyle waleni w ogrodku.Cukier rozumiem,zawsze sie przyda,bo to i doslodzic i przerobic tez mozna.

barmichal76
    Gość

Przez łeb walić!!!
    Boszzzz, człowiek musi uważać co pisze...