1 bardzo mi się podoba. ciekawe kolorki. portret bardzo oryginalny, kolory inne, nawet przypada mi do gustu, podoba mi się zamyślona poza Twojej Żony. kadr całkiem niezły.
1 bardzo mi się podoba. ciekawe kolorki. portret bardzo oryginalny, kolory inne, nawet przypada mi do gustu, podoba mi się zamyślona poza Twojej Żony. kadr całkiem niezły.
Dzięki za komentarze Panowie! (Panie póki co się nie odważyły)
szklarz - zabaw z jasnością zdjęcia przy wstawianiu do forum mam już nieco dość - jak bym nie ustawił zawsze dla kogoś jest za jasna albo za ciemna... tak to już jest z odwzorowaniem kolorów i jasności w erze cyfrowej ...
slawekb - to powinno być granatowe, ale fakt faktem, że ciężko mi jest odpowiednio wykadrować to ujęcie - pionowe wygląda mimo wszystko lepiej od poziomego i kwadratowego ... szkoda, że chmurek nie było więcej, bo wyglądałoby to jeszcze lepiej
Tadeusz Jankowski - dzięki za dobre słowoto są dopiero początki eksperymentowania z domowymi źródłami światła
![]()
rrrradek - dziękuję bardzo za Twój komentarz![]()
Ogólnie miło wiedzieć, że moje porterty podobają się nie tylko mi i mojej piękniejszej Połóweczce
Jak się niedługo trochę obrobię z pracą, to wrzucę trochę zdjęć z Tall Ships Race![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Pozdrawiam, Robert
Pierwsza bardzo mi się podoba. Ale wydaje mi się, że jest trochę zbyt ciemna, a dodatkowo chyba jakieś artefakty się pojawiają wokół wieżyczek, czy nie zrobiłeś zbytniej kompresji JPEGa?
Zbyt ciemna? MożeZamieszczone przez raven66
Już się przyzwyczaiłem do "zabaw" z kalibracją monitora
Artefakty są powodowane przez limity na serwerze200kb to nie jest dużo ...
![]()
Dzięki za komentarz![]()
Pozdrawiam, Robert
Flickr powiadasz...Zamieszczone przez RobertW3D
To proponuję przesiąść się np. na http://photobucket.com - dostajesz gratis 1GB pojemności z bardzo wygodnym mechanizmem uploadowania i linkowania, do tego nie przycina ci tak drastycznie zdjęcia i nie kompresuje.
Nie pamiętam limitu, ale na pewno sporo powyżej 200kB![]()
Dzięki za linkaZamieszczone przez raven66
![]()
Flickr nie ma takich limitów w przeciwieństwie do Naszego serwera - te zdjęcia miałem najpierw wrzucić na Nasz serwer ale ostatecznie zrezygnowałem ... chyba pozostałe wywołam w lepszej rozdziałce![]()
Pozdrawiam, Robert
Pierwsza ciut za ciemna i krzywa.
Druga ładna. Moze być.
...był Olek jest A6000
Z braku czasu na obrabianie zdjęć z Tall Ships Races wrzucam coś z ostatnich testów FL50
A nuż się ktoś skusi i coś skomentuje
7 i 8 - praca w trybie FP TTL z główką skierowaną do dołu i wysuniętym dyfuzorem
9 - Próba złapania kociaka przy użyciu 40-150Głowica lampy była skierowana pionowo do góry, rozpraszacz był wysunięty i ustawiony w pozycji bounce.
7.
8.
9.
Pozdrawiam, Robert
Pozdrawiam, Robert