www.dalekieobserwacje.eu E-410 & ZD 40-150mm & ORESTEGOR 500mm/f5,6 & MTO11CA 1000mm/F10
trochę sporo tego oglądania ale coś napiszę...
1. Bardzo przyjemna stronka, ładnie zorganizowana
2. W większości bardzo ładnie dobrane zdjęcia.
3. Bardzo NIE podobają mi się niestety fotki krajobrazów, chyba robiłeś hdry w wielu przypadkach i wyszło nieładnie.
4. Fajny maluchKajo to imię, zdrobnienie, nick?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dzięki
Krajobrazy to glownie HDR...dowiedzialem się niedawno o tej technice fotografii, wiec pewnie za 2-3 lata bedę umiał ją odpowiednio stosować.
Kajo to zdrobnienie od Kajetana
Pozdro
www.dalekieobserwacje.eu E-410 & ZD 40-150mm & ORESTEGOR 500mm/f5,6 & MTO11CA 1000mm/F10
hdry często są pułapką czego sam doświadczyłem robiąc hdr ze wszystkiego co się dało. Zachłysnąłem się tym ale po jakimś czasie mi przeszło. Teraz świadomie uzywam hdr jako narzędzia do odzyskania nieco większej ilości szczegółów w cieniach i przygaszenia świateł. Bardzo często mieszam na warstwach efekt hdra z oryginalnym obrazkiem żeby maksymalnie uniknąć sztuczności. Pewnie sam dojdziesz do tego. Albo zostanie ci "zboczenie" hdrowe i dojdziesz do perfekcji w tym "stylu"...coś jak topowe hdr na flickr...tam to u niektórych urasta do poziomu sztuki...Zamieszczone przez ravc770
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl