Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Bardzo fajne te zdjęcia... sama muszę popróbować zdjęć w ruchu![]()
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip oddaj swój fotoradar do kalibracji![]()
A tak serio do tego typu zdjęć aby przykładowo je trzaskać bez filtra to najlepiej nadaje się zachód słońca bo fajne kolory wtedy też potrafią wyjść. Najsensowniejsze czasy przy sensownej prędkości to od 1/20 max do 1s chyba, że jedziemy szybko lub drogę mamy równą jak stół to wtedy mogą być znaczące odstępstwa. W słoneczny dzień trzeba nałożyć na obiektyw sporo filtrów, natomiast w pochmurny dzień to wiadomo pochmurne foty i w cieniach takie zdjęcia nie wychodzą za efektownie chyba, że do B-C przerobimy. W nocy problem to czas - na tych zdjęciach powyżej przysłonę ustawiłem 5,6 to czas wskakiwał około 3 sekund a do tego jest potrzebna droga równa jak stół badź kierowca obok, który wie, że chcemy go sfocić i jedzie równo z nami. Wczoraj próbowałem tego ale wszyscy mieli jakąś dziwną manię, że kiedy się z nimi po skosie zrównywałem to albo nagle przyśpieszali lub zwalniali. Przy okazji mojego brata kiedyś namówię do takich zdjęć
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ciekawe nocne kolorowanki, szczególnie 3 i 4.
Może wymontuj lusterko, to więcej w kadr wejdzie?
Jakbym mógł się wtrącić do IRenek. Bardzo je lubię i to w Polsce a nie gdzieś za oceanami. Najlepsze wychodzą przy udziale silnego słońca i chmurek. Słońce pomaga ostrości a chmurki zapewniają idealne tło![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Hm... Ta seria niskobudżetowo-heliosowych irenek mi też wydała się interesująca (mimo że to nie mój ulubiony dział fotografii) Coś mają w sobie innego. Może tę niedopieszczoność?
![]()
Hej,
Dla mnie te IRenki rolnicze są psychodelicznie horrorystyczne. Czekam, aż dzieci kukurydzy wskoczą w kadr.
Zabawa z autem, prędkością - sam pomysł ciekawy, ale kadry nijakie.
pozdrawiam,
Trzecia kolorowanka jest najbardziej zygzakowata i całkiem fajna![]()