Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ostatnio przy jakiejś odrobinie wolnego czasu bawię się Live Composite. Ta funkcja jest super do focenia zabawek - pomijając jakieś tam zabawy ze światłem, błyskami, które tworzą tło czy coś tam innego w kadrze to LC samo w sobie jest bardzo dobre do różnorodnego podświetlania samej zabawki, co później przy jakiejś tam obróbce daje fajne efekty kolorystyczne, chociaż bardzo często bez obróbki sama w sobie tak podświetlana postać już wygląda fajnie
Poniżej takie zabawy i aby nie marnować fot samej postaci (bo były to próby z ciekawości co można osiągnąć przez samo świecenie na figurkę) to wrzuciłem sobie Batmana szybko na jakieś tam tło
1223.
1224.
1225. A tutaj zapomniałem wyłączyć aparatu
![]()
Łojeżu, co ten Batman robi ksenomorfowi?
Ale światło super![]()
akurat dzisiaj oglądałem na Ali fajne figurki Jokera...
1222 świetnie Ci wyszłojestem bardzo na tak
![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
Haaaaa głodnemu chleb na myśli hihi ;)
Nieeeee jakoś jego figurka mnie nie rajcuje :)
Dzięki :)
Tak latam po świecie zdjęć zabawek i powiem Ci, że tego typu zdjęć jest jak na lekarstwo....., a szkoda. Ja osobiście nie mam do nich ostatnio weny, więc na siłę nie ma co tworzyć. W świecie fot zabawek króluje plastik - czy więcej nawalisz tła zbudowanego do figurek, czym więcej akcji z piaskiem, mąką lub czym bardziej upodobnisz wszystko do realności tym lepiej - cholera każde foty zaczynają już wyglądać dla mnie tak samo :)
Ale wracając do LiveComposite to czemu ja wcześniej jej nie używałem? To jest coś bajernego do zabawek. Bawię się tym od czasu do czasu i wiem, że za każdym razem wiem więcej a za razem mniej :)
1226. LC, tylko lekko tło przyczerniłem pomiędzy smugą od latarki i dorobiłem światełka do VW.
1227. LC, tutaj nic nie jest zmienione oprócz podrasowania kolorystyki. BB-8 stoi na tle słomek do napojów podświetlonych od tyłu (już to kiedyś robiłem ale bez LC) :)
1228. To już nie LC :)
1229. To też nie LC ;)
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 8.10.16 o 01:07