Strona 266 z 282 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.651 do 2.660 z 2813

Wątek: CzaRmaX BYŁ/BYŁA/BYŁO/BYLI sobie

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Super! Czy można spytać o warsztat? W sensie jak fotografujesz pojazdy w powietrzu, tak że nie widać linek i innych takich. maskujesz to w post-procesie czy jak?
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    Super! Czy można spytać o warsztat? W sensie jak fotografujesz pojazdy w powietrzu, tak że nie widać linek i innych takich. maskujesz to w post-procesie czy jak?
    Jakie linki?? Przecież to Czary na Maxa!

CzaRmaX, Ja mam do twoich zdjęć ambiwalentny stosunek - kocham i nienawidzę, ale wybiórczo

pozdrawiam,

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Sawa się chłopie nie znasz to nie gadaj, jak lecą x-wingi to jakie czary? Co najwyżej moc jest z nimi, ech nie myl porządków
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    1110 - wymiata! (że to nie ma emotikonka "poplułem się ze śmiechu")!!!

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria
    Dzięki za nawiedziny Szanowni nawiedzacze

Są generalnie trzy sposoby.

1. Masz statyw to strzelasz kilka fotek najlepiej w tych samych warunkach i przy tych samych ustawieniach (bo może się zdarzyć, że nagle słońce zajdzie za chmury) a potem nakładasz na siebie zdjęcia i wymazujesz z nich tego czego nie chcesz mieć w kadrze.
    2. Nie masz statywu to bawisz się stemplem
    3. Strzelasz przysłonę na 1,8 i wtedy bardzo często to co znajduje się przed obiektywem a jest w jego polu widzenia tak pięknie rozmywa to co jest w zakresie ostrości, że zasłania pewne elementy z tego pola. Bardzo dobrze sprawdza się trawa kiedy robisz z poziomu żaby a także wszelkiego rodzaju liście, gałęzie z wyższego poziomu.

Kolejne miniaturki SW

1123. AT-ST w mieście

1124. Fruuuuu

1125. X-Wing i TIE kontra Citroen

1126. Kurczaczki na wybiegu

A teraz większe figurki.

1127. Husarz

1128. Minionek Predator

1129. Co ja tutaj robię

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	276,0 KB
ID:	178839   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	337,4 KB
ID:	178844   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	109
Rozmiar:	329,0 KB
ID:	178843   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	283,7 KB
ID:	178842  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	112
Rozmiar:	310,3 KB
ID:	178840   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	116
Rozmiar:	263,5 KB
ID:	178841   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	172,5 KB
ID:	178838  
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Łooo, ile fajnych rzeczy przegapiłem jak mnie nie było

Niezmiennie super ci wychodzą pojazdy w ruchu, te z lusterkiem na przykład. A oprócz tego to im więcej oglądam fotografii zabawek, tym bardziej dochodzę do wniosku że mniej mi się podobają takie, gdzie zabawka udaje większą niż jest. Wolę jak "ożywają", ale w swojej prawdziwej skali i robią coś zaskakującego. Ot, jak Predator z fajką na przykład, albo właśnie te pojazdy w kontekście lusterka.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hastour Zobacz posta
    Łooo, ile fajnych rzeczy przegapiłem jak mnie nie było

Niezmiennie super ci wychodzą pojazdy w ruchu, te z lusterkiem na przykład. A oprócz tego to im więcej oglądam fotografii zabawek, tym bardziej dochodzę do wniosku że mniej mi się podobają takie, gdzie zabawka udaje większą niż jest. Wolę jak "ożywają", ale w swojej prawdziwej skali i robią coś zaskakującego. Ot, jak Predator z fajką na przykład, albo właśnie te pojazdy w kontekście lusterka.
    U mnie to wszystko zależy od humoru....., raz mam ochotę na coś zbliżonego do natury a drugi raz wręcz odwrotnie

Teraz będą centralne Predzie

1130. Predziu ognisty

1131. Predziu świetlisty

1132. Predziu ognisto-świetlisty

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	95
Rozmiar:	275,4 KB
ID:	178996   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	101
Rozmiar:	304,6 KB
ID:	178997   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	91
Rozmiar:	244,0 KB
ID:	178998  
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Bardzo fajne zdjęcia. Kurczaki godnie sie prezentują w grupie podczas spaceru
    ----
    moje zdjęcia

Mieszka w
    Beskid Śląski
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    1124 bardzo mi się podoba.
    Nie powinieneś przenieść się dział wyżej?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria
    Bardzo fajne zdjęcia. Kurczaki godnie sie prezentują w grupie podczas spaceru
    Poluję na AT-ST z DeAgostini z serii "Kultowe statki SW" bo jest większy i metalowy i wtedy mógłbym zrobić mamę z maluchami na spacerze

Cytat Zamieszczone przez Grzegorz1974 Zobacz posta
    1124 bardzo mi się podoba.
    Nie powinieneś przenieść się dział wyżej?
    Heeee nawet zapomniałem, że są przenosiny - siedzę tak sobie tutaj z zasiedzenia

A teraz coś z miniaturek SW firmy Hasbro, największy wymiar tych miniaturek to około 4,5 cm . One są zarąbiste do focenia na zewnątrz, ponieważ łatwo komponują się praktycznie z każdym otoczeniem (są o wiele łatwiejsze w foceniu z otaczającymi je przedmiotami, niż większe figurki/modele), łatwiej też z nimi uzyskać perspektywę odległości z dużymi obiektami w tle, dodatkowo są lekkie i łatwo instaluje je się na drucikach, ponieważ na dole mają nieduży otwór do osadzania ich w zestawach bitewnych Hasbro.

1133. Fota z telefonu. Można się śmiać ale telefon w niektórych przypadkach potrafi być lepszy narzędziem do tego typu zdjęć, niż standardowy aparat. Może akurat tutaj nie (nie miałem Olka) ale są sytuację, że wolę użyć telefonu, szczególnie kiedy chodzi o przyłożenie na ziemi niedaleko danego przedmioty, kiedy dookoła jest płaski teren.

1134.

1135.

1136.

1137.

1137.

A tutaj metalowy X-Wing z DeAgostini - ma 8x7x2,5 cm czyli każdy wymiar ma 2x większy od tych z Hasbro. Tutaj kurz nie był rzucany, tylko w użycie poszła duża sprężarka z wulkanizacji. Muszę kiedyś zrobić jakieś małe bajorko i użyć tej sprężarki - może wyjdzie efekt podobny jak przy przelatujących myśliwcach zaraz nad wodą

1138.

Wyświetleń:	77
Rozmiar:	298,5 KB
ID:	179289   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	285,5 KB
ID:	179290   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	354,4 KB
ID:	179291   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	76
Rozmiar:	329,7 KB
ID:	179292  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Wyświetleń:	79
Rozmiar:	543,9 KB
ID:	179293   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	294,3 KB
ID:	179294   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	11.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	303,4 KB
ID:	179296