Strona 5 z 29 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 287

Wątek: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Listopada 2012r.

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    1. Nie mam dzieci w przedszkolu.
    2. Do pracy jeżdżę drogą ekspresową - po bokach ekrany dzwiękochłonne - nic nie widać
    3. A mój aparat jest już trzeci miesiąc w serwisie
    I kto ma gorzej?!
    Mogę Ci pożyczyć analoga, a Nikon Polska znany jest ze swoich wybryków.
    Na pozostałe przypadłości nie znajdę rozwiązania.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Są tacy co piękne zdjęcia komórką robią.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    w listopadzie jedną złotą godzinę spędzam w drodze do przedszkola z dzieciakami, a drugą w pracy... oby do wiosny...
    pozdr
    Złota godzina jest przereklamowana.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Jak wszystko zresztą....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Nie odrobiłes lekcji - większość moich zdjęć powstaje w drodze do pracy, lub w czasie przejazdu z pracy do pracy. I to nie ma nic wspólnego z litością lub jej brakiem.
    Moja droga do i z pracy to ciągły wyścig z korkami, czasem i godzinami otwarcia przedszkola. Dlatego chyba nie mam ani jednego zdjęcia, które bym zrobił właśnie wtedy... ale część zdjęć, nawet z tych, które są na forum powstały w czasie pracy
    Mam nadzieję, że mój szef tego nie przeczyta (ponieważ jest z Czech, to wielkich obaw nie mam)...

Ale chyba pokierowałem dyskusję trochę na boczny tor w stosunku do tematu wątku - sorry
    Pozdr

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Mocno się z tym pozwolę nie zgodzić.

---------- Post dodany o 10:25 ---------- Poprzedni post był o 10:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    ...
    Ale chyba pokierowałem dyskusję trochę na boczny tor w stosunku do tematu wątku - sorry
    Pozdr
    Po to są luźne gadki. jest OK.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mocno się z tym pozwolę nie zgodzić.

Bo w pejzażu jest inaczej. W realiach miasta - to olbrzymia część jego obszaru jest w tej złotej godzinie w cieniu. Są takie miejsca, których prawdopodobnie nigdy nie dostaniesz w złotej godzinie - zawsze będą w cieniu. W dodatku, nawet w przypadku statycznych kompozycji, często nie ma sensu czekać na optymalne światło - bo jak już się pojawi to nie ma już bardzo czego fotografować. Ktoś zabierze samochód/rower, ktoś odsłoni żaluzje, które były w fajnym kolorze i tak dalej...

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

W mieście tez Ci się zdarza złota godzina - jak budynek ma front od północy/północnego zachodu to jedynie w złotej godzinie złapiesz go ze słońcem...
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    W mieście tez Ci się zdarza złota godzina - jak budynek ma front od północy/północnego zachodu to jedynie w złotej godzinie złapiesz go ze słońcem...
    Jasne - ale położyłbym nacisk na "się zdarza". Poza tym rano "barwa" światła jest OK, ale przed zachodem - to już zależy od kontekstu, gustu i zapotrzebowania. To cudowne złoto czasem bardziej przeszkadza niż pomaga. Innymi słowy - nie ma reguł. Ja tam uwielbiam jak niebo jest zachmurzone - po deszczu zwłaszcza warunki robią się super.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Jasne - ale położyłbym nacisk na "się zdarza". Poza tym rano "barwa" światła jest OK, ale przed zachodem - to już zależy od kontekstu, gustu i zapotrzebowania. To cudowne złoto czasem bardziej przeszkadza niż pomaga. Innymi słowy - nie ma reguł. Ja tam uwielbiam jak niebo jest zachmurzone - po deszczu zwłaszcza warunki robią się super.
    A te ciepłe róże i czerwienie i granaty rano? I czasami wieczorem? Wiem ,że zahaczam o niebieską godzinę , w mieście są jeszcze dodatkowo sztuczne światła... I jak sie to uda wszystko spasować obrazek wychodzi miodzio.