Strona 22 z 29 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 287

Wątek: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Odp: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    A ja jak zwykle uruchamiam wyobraźnię i widzę 5 świeżozarejestrowanych forumowiczów, którzy pragną podzielić się swą radosną twórczością ze świeżo nabytego aparatu i wrzucają serię radosnych bobasów/radosnych zdjęć pourlopowych i zbliżeń kwiatka w doniczce.
    Ale wystarczy że będą mieli jednego znajomego na forum i ten ktoś dobry, dusza człowiek, zgłosi ich zdjęcia , więc co to za różnica czy można samemu czy koniecznie przez kogoś?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    A ja jak zwykle uruchamiam wyobraźnię i widzę 5 świeżozarejestrowanych forumowiczów, którzy pragną podzielić się swą radosną twórczością ze świeżo nabytego aparatu i wrzucają serię radosnych bobasów/radosnych zdjęć pourlopowych i zbliżeń kwiatka w doniczce.
    Nie przeceniałbym zainteresowania tym konkursem, większość forumowiczów nawet nie wie o jego istnieniu. Nawet jeśli stałoby się tak, jak mówisz, to niewiele by się zmieniło. I tak wyszło, że mamy zdjęć do zarzygania i nikomu nie chce się takiej ilości oceniać. Gdyby zrobić ograniczenie, że każdy może podesłać tylko 3 zdjęcia, swoje lub jakiekolwiek inne, to było optymalnie, moim zdaniem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    Jestem tu od 2010 i wydaje mi sie ze ludzi nam ubywa, niz przybywa, ubywa znakomitych ludzi i ich prac a nowych mało na horyzoncie niestety.
    Ruch na forum jest akurat odwrotny niż piszesz i jest naturalną koleją w wolnym kraju.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Osobiście nie popieram takich zachowań. Można fotografią przekonywać oglądającego by zechciał popełnić dodatkowy wysiłek.
    Ja też nie popieram, ale zgodnie z prawem Murphiego to się prędzej czy później stanie, o ile już się nie dzieje.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ruch na forum jest akurat odwrotny niż piszesz i jest naturalną koleją w wolnym kraju.
    No w galerii tego nie widac ;/

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gdyby zrobić ograniczenie, że każdy może podesłać tylko 3 zdjęcia, swoje lub jakiekolwiek inne, to było optymalnie, moim zdaniem.
    Ale z pewną modyfikacją - maksymalnie jedno własne i dwa cudze aby nie było samouwielbienia WIECZNEGO
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Maciek, owszem forum było mocno skostniałe, odkąd jednak na rynek weszły peny, przybyło mnóstwo forumowiczów. Om-d jeszcze bardziej ten ruch wzmogło. A że niektórzy odchodzą? Normalka. Wszędzie tak jest.

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Ale wystarczy że będą mieli jednego znajomego na forum i ten ktoś dobry, dusza człowiek, zgłosi ich zdjęcia , więc co to za różnica czy można samemu czy koniecznie przez kogoś?
    Nie zgłosi bo się będzie wstydził

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie przeceniałbym zainteresowania tym konkursem, większość forumowiczów nawet nie wie o jego istnieniu. Nawet jeśli stałoby się tak, jak mówisz, to niewiele by się zmieniło. I tak wyszło, że mamy zdjęć do zarzygania i nikomu nie chce się takiej ilości oceniać. Gdyby zrobić ograniczenie, że każdy może podesłać tylko 3 zdjęcia, swoje lub jakiekolwiek inne, to było optymalnie, moim zdaniem.
    W 2 poprzednich edycjach głosowało ok. 50 osób + 12 jurorów - może jest to niewielkie zainteresowanie. Też chciałbym by było większe...

---------- Post dodany o 10:49 ---------- Poprzedni post był o 10:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    No w galerii tego nie widac ;/
    W Galerii od dłuższego czasu panuje niemoc, tu się z Tobą zgadzam i boleję, ale wiele dobrych zdjęć jest w autorskich wątkach.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Byłoby fajnie, gdyby głosujących było więcej, niż zdjęć. Konkurs trzeba wypromować... Zamiast żółtych belek z "gorącymi newsami" na górze forum, które i tak się zamyka, bo zajmują zbyt dużą część ekranu (na tablecie prawie cały), powinien być slider ze zwycięskimi zdjęciami, który będzie tam wisiał przez cały miesiąc. Podniosłoby to prestiż konkursu, bo zwycięzcy byliby naprawdę wyróżnieni, a i ludzie zainteresowaliby się nim bardziej, bo informacja do nich po prostu nie dociera lub ginie w gąszczu innych.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Maćku, trzeba iść z zabawkami do innej piaskownicy. Ten konkurs taki ma być i nikt o zmianach słuchać nie chce. Szkoda tylko, że Olyrulez nie istnieje od dawna, taki tematyczny konkurs jest moim zdaniem bardziej obiektywny i autorzy mogli sami prace zgłaszać.