http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wiem tylko taka sugestia![]()
Cześć Hadesie,
Myślę, że macieknr1 ma na myśli sytuację, że zdjęcie opublikowane w danym miesiącu w galerii dostaje tak wiele ocen nad wyraz pozytywnych, że w konsekwencji - w tym samym miesiącu trafia - na Olimp - do Galerii Publicznej, ale też jak rozumiem przypadek Maćka - przez nikogo z tych osób które oceniło na 5 nie zostało zgłoszone do tego 'konkursu'.
Zdjęcia takie z automatu nie są włączane do puli nominacji Fotografii Miesiąca, i macieknr1 proponuje - przedstawia swoją sugestię, aby to rozważyć - gdyż uważa, ze to dziwne.
Regulamin FM jest dosyć jasny, już teraz do miesięcznej puli trafia dużo zdjęć - ich zgłoszenia może dokonać każdy, kto nie jest autorem zdjęcia. Nie jest to wypadkowa ocen z galerii, lecz subiektywna ocena oglądającego, jak również jego subiektywna decyzja.
Przypominam, że zdjęcia z galerii też są przeglądane, a jesli trafiają do Galerii Publicznej - tym bardziej, gdyż to Admin/Moderator decyduje o takim przypisaniu (po wcześniejszej próbie zweryfikowania, czy zdjęcie zostało zrealizowane za pomocą sprzetu marki 'Boskiej') W danym przypadku rzeczony Admin/Moderator nie uznał subiektywnie, jak również nie włożył wysiłku aby zdjęcie dodać do FM
.
Z pewnością może się zdarzyć, i to jeszcze niejednokrotnie, że genialne dzieła nie zostaną dostrzeżone w danym momencie, istnieje jednak - poparta historycznym rysem wielu sławnych osobistości - szansa, że dzieło/dzieła takie zostaną dostrzeżone pośmiertnie.
pozdrawiam,
Nie sadze, zeby macieknr1 przegladal zdjecia z GP innych klubowiczow, wiec domyslam sie, ze chodzi mu o jego wlasne. Tylko jego wrodzona skromnosc nie pozwala mu tego napisac wprost![]()
Z kolei Sawa stara sie przesunac wine za niedodawanie zdjec przez czlonkow forum, na moderacje.
Razem za to martwia sie, ze genialne zdjecia kolegi mackanr1 nie trafia na piedestal Fotografii Miesiaca.
I to wszytsko przez tylko przez przypadek oraz lenistwo uzyszkodnikow forum
Faktycznie - cos z tym trzeba zrobic - moze niech wszystkie zdjecia kol. mackanr1 automatycznie trafiaja na liste zgloszonych fotografii do comiesiecznego konkursu...?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Najsprawiedliwiej będzie, gdy na listę kandydatów do FM trafiać będą WSZYSTKIE zdjęcia z danego miesiąca. Będziemy sprawiedliwie wybierać spośród 430 zdjęć![]()
Ależ skąd! - stwierdziłem jedynie fakt, że X lub XY osób, które głosując na zdjęcie w galerii i dając oceny z górnej półki, subiektywnie nie zdecydowały się na dodanie tego zdjęcia do puli FM, a regulamin FM nie definiuje tego, że zdjęcia z GP trafiają do FM z automatu, lecz jest to wynik ludzkiej woli.
Chciałem w ten sposób odpowiedzieć na pytanie Hadesa i doprecyzować informację dla Maćka, że Administracja/moderacja , tak jak i głosujący użytkownicy, zapoznała się z treścią zdjęcia, jednak nie uznając, nie myśląc o tym, by je wytypować do FM.
ale kolega maciek już jest nr1...
Konkurs ma swoje zasady, regulamin - uczestnicy nominują zdjęcia innych uczestników, aby zabawa mogła się kręcić!
k@czy, jeśli w danym miesiącu uznasz, że 'wszystkie' zdjęcia Maćkanr1 zasługują na FM - to dodawaj do puli!
pozdrawiam,
---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:21 ----------
już tak prawie jest...
Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 17.06.14 o 15:46
Zrozumiałem, tylko sobie troche zartuje
Swoja drogą mozna by policzyć ile jest zdjec miesiecznie w publicznej i jesli mniej niz- zalozmy - 20 to dodac je z automatu.
Byłbym wdzięczny, gdybyś wrocil do tematu, zamiast tradycyjnie bawic sie w psychoanalityka. Czyje zdjecia z galerii publicznej, jesli nie swoje miales na mysli - te, ktore nie zostaly zgloszone do Fotografii Miesiąca?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++