Strona 18 z 29 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 287

Wątek: Luźne gadki o konkursie Fotografia Miesiąca.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: Fotografia Maja 2014r.-nagroda klubowiczów.

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    Wiem rozumiem Mirek ale skoro zdjecia z danego miesiaca trafia do GP a nie ma nominacji to troche dziwne ?
    No dziwne.Z drugiej strony jak trafi 10 do galerii i te 10 jest nominowanych a wygrywa tylko jedno.Malo tego.Moze wygrac takie,ktore sie spodobalo np trzem osobom,tylko trzem.
    W sumie to tylko zabawa.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Wiem tylko taka sugestia

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Wiem rozumiem Mirek ale skoro zdjecia z danego miesiaca trafia do GP a nie ma nominacji to troche dziwne ?
    Mógłbyś napisać jaśniej? O co chodzi z brakiem nominacji i trafieniem do GP?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Cześć Hadesie,

Myślę, że macieknr1 ma na myśli sytuację, że zdjęcie opublikowane w danym miesiącu w galerii dostaje tak wiele ocen nad wyraz pozytywnych, że w konsekwencji - w tym samym miesiącu trafia - na Olimp - do Galerii Publicznej, ale też jak rozumiem przypadek Maćka - przez nikogo z tych osób które oceniło na 5 nie zostało zgłoszone do tego 'konkursu'.
    Zdjęcia takie z automatu nie są włączane do puli nominacji Fotografii Miesiąca, i macieknr1 proponuje - przedstawia swoją sugestię, aby to rozważyć - gdyż uważa, ze to dziwne.
    Regulamin FM jest dosyć jasny, już teraz do miesięcznej puli trafia dużo zdjęć - ich zgłoszenia może dokonać każdy, kto nie jest autorem zdjęcia. Nie jest to wypadkowa ocen z galerii, lecz subiektywna ocena oglądającego, jak również jego subiektywna decyzja.

Przypominam, że zdjęcia z galerii też są przeglądane, a jesli trafiają do Galerii Publicznej - tym bardziej, gdyż to Admin/Moderator decyduje o takim przypisaniu (po wcześniejszej próbie zweryfikowania, czy zdjęcie zostało zrealizowane za pomocą sprzetu marki 'Boskiej') W danym przypadku rzeczony Admin/Moderator nie uznał subiektywnie, jak również nie włożył wysiłku aby zdjęcie dodać do FM
    .
    Z pewnością może się zdarzyć, i to jeszcze niejednokrotnie, że genialne dzieła nie zostaną dostrzeżone w danym momencie, istnieje jednak - poparta historycznym rysem wielu sławnych osobistości - szansa, że dzieło/dzieła takie zostaną dostrzeżone pośmiertnie.

pozdrawiam,

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Nie sadze, zeby macieknr1 przegladal zdjecia z GP innych klubowiczow, wiec domyslam sie, ze chodzi mu o jego wlasne. Tylko jego wrodzona skromnosc nie pozwala mu tego napisac wprost
    Z kolei Sawa stara sie przesunac wine za niedodawanie zdjec przez czlonkow forum, na moderacje.

Razem za to martwia sie, ze genialne zdjecia kolegi mackanr1 nie trafia na piedestal Fotografii Miesiaca.
    I to wszytsko przez tylko przez przypadek oraz lenistwo uzyszkodnikow forum
    Faktycznie - cos z tym trzeba zrobic - moze niech wszystkie zdjecia kol. mackanr1 automatycznie trafiaja na liste zgloszonych fotografii do comiesiecznego konkursu...?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Najsprawiedliwiej będzie, gdy na listę kandydatów do FM trafiać będą WSZYSTKIE zdjęcia z danego miesiąca. Będziemy sprawiedliwie wybierać spośród 430 zdjęć

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Z kolei Sawa stara sie przesunac wine za niedodawanie zdjec przez czlonkow forum, na moderacje.
    Ależ skąd! - stwierdziłem jedynie fakt, że X lub XY osób, które głosując na zdjęcie w galerii i dając oceny z górnej półki, subiektywnie nie zdecydowały się na dodanie tego zdjęcia do puli FM, a regulamin FM nie definiuje tego, że zdjęcia z GP trafiają do FM z automatu, lecz jest to wynik ludzkiej woli.
    Chciałem w ten sposób odpowiedzieć na pytanie Hadesa i doprecyzować informację dla Maćka, że Administracja/moderacja , tak jak i głosujący użytkownicy, zapoznała się z treścią zdjęcia, jednak nie uznając, nie myśląc o tym, by je wytypować do FM.

Faktycznie - cos z tym trzeba zrobic - moze niech wszystkie zdjecia kol. mackanr1 automatycznie trafiaja na liste zgloszonych fotografii do comiesiecznego konkursu...?
    ale kolega maciek już jest nr1...
    Konkurs ma swoje zasady, regulamin - uczestnicy nominują zdjęcia innych uczestników, aby zabawa mogła się kręcić!
    k@czy, jeśli w danym miesiącu uznasz, że 'wszystkie' zdjęcia Maćkanr1 zasługują na FM - to dodawaj do puli!

pozdrawiam,

---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:21 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Najsprawiedliwiej będzie, gdy na listę kandydatów do FM trafiać będą WSZYSTKIE zdjęcia z danego miesiąca. Będziemy sprawiedliwie wybierać spośród 430 zdjęć
    już tak prawie jest...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Nie sadze, zeby macieknr1 przegladal zdjecia z GP innych klubowiczow, wiec domyslam sie, ze chodzi mu o jego wlasne. Tylko jego wrodzona skromnosc nie pozwala mu tego napisac wprost

Razem za to martwia sie, ze genialne zdjecia kolegi mackanr1 nie trafia na piedestal Fotografii Miesiaca.
    I to wszytsko przez tylko przez przypadek oraz lenistwo uzyszkodnikow forum
    k@czy czlowiekku ty masz jakis straszny problem. A to co napisales tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze jedyne czym sie kierujesz to zawisc.
    Ostatnio edytowane przez macieknr1 ; 17.06.14 o 15:46

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sawa Zobacz posta
    Ależ skąd! - stwierdziłem jedynie fakt, że X lub XY osób, które głosując na zdjęcie w galerii i dając oceny z górnej półki, subiektywnie nie zdecydowały się na dodanie tego zdjęcia do puli FM, a regulamin FM nie definiuje tego, że zdjęcia z GP trafiają do FM z automatu, lecz jest to wynik ludzkiej woli.
    Chciałem w ten sposób odpowiedzieć na pytanie Hadesa i doprecyzować informację dla Maćka, że Administracja/moderacja , tak jak i głosujący użytkownicy, zapoznała się z treścią zdjęcia, jednak nie uznając, nie myśląc o tym, by je wytypować do FM.

ale kolega maciek już jest nr1...
    Konkurs ma swoje zasady, regulamin - uczestnicy nominują zdjęcia innych uczestników, aby zabawa mogła się kręcić!
    k@czy, jeśli w danym miesiącu uznasz, że 'wszystkie' zdjęcia Maćkanr1 zasługują na FM - to dodawaj do puli!

pozdrawiam,

---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:21 ----------

już tak prawie jest...
    Zrozumiałem, tylko sobie troche zartuje
    Swoja drogą mozna by policzyć ile jest zdjec miesiecznie w publicznej i jesli mniej niz- zalozmy - 20 to dodac je z automatu.
    k@czy czlowiekku ty masz jakis straszny problem. A to co napisales tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze jedyne czym sie kierujesz to zawisc.
    Byłbym wdzięczny, gdybyś wrocil do tematu, zamiast tradycyjnie bawic sie w psychoanalityka. Czyje zdjecia z galerii publicznej, jesli nie swoje miales na mysli - te, ktore nie zostaly zgloszone do Fotografii Miesiąca?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Swoja drogą mozna by policzyć ile jest zdjec miesiecznie w publicznej i jesli mniej niz- zalozmy - 20 to dodac je z automatu.
    Mały problem - w FM startują zdjęcia z danego miesiąca. W Publicznej bywa, że zdjęcie ląduje po długim czasie od dnia publikacji.