Ostatnio edytowane przez helmuth ; 29.10.12 o 20:07
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Galeria to jedno, wątki oceny zdjęć to drugie. W obu przypadkach byłbym za pozostawieniem EXIFów.
A obowiązek? Hmm, gdyby GIMP nie pozostawiał EXIFów, byłoby mi trudno zmienić program, bo go lubię i dość długo z niego korzystam.
-----
Inaczej mówiąc - nie tyle wymóg, co sugestia pozostawiania danych EXIF. Kto nie chce, nie korzysta, ale wielu ludziom się przydaje.
Ostatnio edytowane przez MaciekMG ; 29.10.12 o 20:16
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Jesli juz to nazwal bym to inaczej jak wymóg.Ja nigdy nie zwracam uwagi na to czy jest exif czy nie.Po prostu mnie on nie interesuje.Tak jak ogladajac fotki na papierze nie patrze na wydruk marki papieru na odwrocie.Moze to zostalo mi z tego ,ze jak kiedys ogladalo sie widokowki to nie odwracalo sie i nie czytalo tekstu na odwrocie.
Wielu moze przestac wstawiac zdjecia,jesli to bedzie wymogiem.A jesli chodzi o publiczna to jedno PW wystarczy
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Wiesz ... jak się jeszcze oszołomy(nie bójmy się tego słowa) trafiają, co to do zabawy wcisać potrafiają foty z innego dnia, tylko po to
żeby zaistnieć? Czy co? Bo się pogubiłem - to pilnować trza. Tyle o DITL, co do reszty: exif jest po to, żeby wiedzieć na ile obraz jest plastyczny,
zgodnie z teorią jednego z nas:edit: zadosć uczyniamZamieszczone przez jakże błyskotliwy Karakman
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 29.10.12 o 21:37
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Przyznasz jednak, że dla wielu jest to źródło cennych informacji- jaki aparat (matryca, czyli zakres dynamiki, oddanie kolorów itp) czy obiektyw (ostrość, oddanie szczegółów na całej powiechni kadry, zniekształcenia itp). Szczególnie dla kogoś, kto zastanawia się nad zakupem nowego sprzętu.
Tylko takie dyskusje pozwolą dokładnie poznać opinie za i przeciw wprowadzenia takiego wymogu![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Oooooo!!!!! to było moje jakże błyskotliwe spostrzeżenie i udokumentowane w jednym z wątków.
Żądam za dość uczynienia.! Jęśli cytujesz , to proszę pisać czyj tak błyskotliwy i trafny cycat
---------- Post dodany o 20:24 ---------- Poprzedni post był o 20:11 ----------
Czy ktoś mi może powiedzieć jak można to świetne i dogłębnie przemyślane spostrzeżenie opatentować:
Cytuję: "Plastyka obrazu zależy od ilości plastyku w obiektywie"
Koniec cycatu.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|