Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: C-760 - lepszy japoński?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C-760 - lepszy japoński?

Cześć wszytskim.
    Zdecydowałem się na zakup aparatu Olympus C-760...i zacząłem przeglądać stronki. Okazało się, że ten model oferowany na rynku wschodnim (Japonia, Azja, Oceania itp.) jest wyposażony w nowy model procesora TruPic Turbo (świadczą o tym ikonki tej technologii przy tym modelu)...natomiast w europie jest on wyposażony w procesor TruePic (czyli ten sam co w m.in. C-750). Wiem, że C-750 dobrze foci, jednak jego czas od momentu włączania do wykonania pierwszego zdjęcia-wynoszący około 6 sekund mnie zniechęcił do jego zakupu. Wyczytałem gdzieś, że właśnie zastosowanie nowego procesora skróciło zarówno czas włączania i wyłączania aparatu. Wynika z tego, że albo japońskie aparaty są nowocześniejsze, albo to zwykły błąd na stronie. Gdyby ktoś wiedział coś na ten temat proszę o odpowiedź.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    nie wiem czy to o rpcesor chodzi... mnie sie wydaje ze na czas uruchomienia olka najwieksze znaczenie ma wplyw mechaniki obiektywu, ktory jak wiemy nie wyskakuje jak błyskawica, samoi to powoduje opoznienie okolo 3 sek - 4sek zanim sie wszystko ustawi, wiec na jakis cud w postaci wielkiego zredukowania tego czasu to raczej nie licz.

Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: C-760 - lepszy japoński?

Cytat Zamieszczone przez Łukasz
    Cześć wszytskim.
    Zdecydowałem się na zakup aparatu Olympus C-760...i zacząłem przeglądać stronki. Okazało się, że ten model oferowany na rynku wschodnim (Japonia, Azja, Oceania itp.) jest wyposażony w nowy model procesora TruPic Turbo (świadczą o tym ikonki tej technologii przy tym modelu)...natomiast w europie jest on wyposażony w procesor TruePic (czyli ten sam co w m.in. C-750). Wiem, że C-750 dobrze foci, jednak jego czas od momentu włączania do wykonania pierwszego zdjęcia-wynoszący około 6 sekund mnie zniechęcił do jego zakupu. Wyczytałem gdzieś, że właśnie zastosowanie nowego procesora skróciło zarówno czas włączania i wyłączania aparatu. Wynika z tego, że albo japońskie aparaty są nowocześniejsze, albo to zwykły błąd na stronie. Gdyby ktoś wiedział coś na ten temat proszę o odpowiedź.
    O ile mnie wiadomo to w ten procesor wyposażony będzie C 765. C 770, gdzieś wyczytałen że szybsze będzie wykonanie zdjęć seryjnych.
    A właściwie to gdzie sie tobie spieszy, będziesz z kolegami w wyścigach aparatów startował.
    Ja we wtoerk będę miał C 760
    arek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cześć.
    arek1249 mam do Ciebie prośbę. skoro będziesz go miał we wtorek, to podziel się swoimi spostrzeżeniami na temat olka 760 martwi mnie też ten akumlator,czy długo wytrzyma

Awatar djbartq
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Info o akumulatorku w 760

Mam 760 juz niespelna roczek. Najwazniejsze jest odpowiednie sformatowanie baterii (3 razy na maxa (nawet i z 16h) po calkowitym wyczerpaniu). Duzo czytalem i slyszalem niepochlebnych opinii nt. slabego akumulatorka. Ja mocno sformatowalem akumulatorek, dla pewnosci dokupilem drugi i: z drugiego prawie nie korzystam. Na tym pierwszym robie ok. 200 zdjec (ok 20% z lampa) duzo bawie sie ustawieniami bo jest ich naprawde duzo i wcale nie jest to trudne - kwestia wprawy i obycia. Zanim kupilem aparacik duuuzo o nim poczytalem i podyskutowalem ze specami z Olympusa. W Japonskich 760 jest procesor TruePic Turbo. Nie powoduje on jednak szybszego uruchamiania sie aparatu. Jest on odpowiedzialny m.in. za eliminacje "slajdow" na monitorku, za szybsze ustawienie ostrosci i ogolna obrobke i obsluge zdjecia. Roznica wierz mi ze jest zauwazalna. Ja kupilem wlasnie japonca (zamowienie) a kupel przywiozl z Niemiec model z prockiem TruePic. Teoretycznie niczym sie nie roznia. Rzadko zauwazalna zwiekszona szybkosc i nic po za tym. Ogolnie polecam 760 - to dobry aparacik i przestancie narzekac na akumulatorek. Jak spieprzyliscie na poczatku (przy formatowaniu) to pozniej jest problem. Proponuje PAMIETAC O 3 KROTNYM FORMATOWANIU PRZEZ MIN 16h ale po CALKOWITYM wyczerpaniu. Jesli to za malo to dokupic dodatkowy akumulatorek. W zestawie masz ladowareczke wiec nie widze problemu. Jeden akumulatorek wystarcza mi na calodzienny wypad fotograficzny i z tego co pamietam to chyba nie uzywalem zapasowego akumulatorka!