E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jest tu kilkoro zielonogórzan, ale zulka ma rację - nie psujmy wątku hellbike'owi. Czekamy więc na więcej!
Z tej wrzutki podoba mi się czwórka.
Ostatnio edytowane przez MaciekMG ; 26.10.12 o 23:27
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
nie mam nic przeciwko, gdyby ktos chcial cos tutaj wrzucil - chetnie zobacze inne streety z zg.
A jesli chodzi o temat Rafala Czernego, to jest to dla mnie jeden z watkow "wtf" - prawie zadnego dobrego zdjecia (moim zdaniem) i dziesiatki komentarzy z zachwytami.
Rozumiem , nie lubisz Czarnego, Twoja sprawa. tylko jesteś pewien , że piszemy o tym samym fotografie? Ty piszesz o Czernym?
A na pewno oglądałeś te "arcydzieła" z tego wątka? Nie widzisz, że jesteś za daleko od ludzi i wydarzenia. Że w tak ostrym świetle widać tylko smolisty cień i oświetlone powierzchnie jak np. na zdjęciu drugim. Nie dostrzegasz, że zdjęcia 7-10 i kilka powyżej nie są w ogóle streetem.
Móglbys opowiedzieć co jest tematem zdjęć 3-go, 4-tego i 7-mego, bo zdjeciem niestety nie udało Ci się tego przekazać?
Przeczytałeś gdzieś może, że odbiorcę trzeba zainteresować swym przekazem, i że zdjęcie, gdzie model wychodzi z kadru nie jest właściwym pokazaniem historyjki, podobnie jak obcięta w połowie? smycz niczemu w twym przekazie nie służy?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
piszac to nie chodzilo mi o obrone moich zdjec - po prostu mysle, ze te czernego sa slabe ^^ i swoich nie zamierzam bronic, bo generalnie mi sie nie podobaja - jednym z powodow zalozenie tego tematu bylo zwabienie tutaj innych zielonogorzan ^^
Aczkolwiek zdjecie nr. 6 z tego tematu podoba mi sie bardziej niz to, co widzialem u czernego.
Tylko pierwsze się broni.
Szóstka chyba najlepsza, ale nawet ona się nie broni. Jakbyś się przyłożył tak samo, jak przy zdjęciach z Londynu, i zrobił z tego "Faces of Zielona Góra", to byłaby rewelacja.
Na pocieszenie dodam, że prędzej czy później każdy zalicza taką wpadkę![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Czyli w ten sposób zamierzasz pokazać miasto którego nie lubisz. Mnie czeka wkrótce przeprowadzka do Wałbrzycha, miasta przez lata zaniedbywanego i na pierwszy rzut oka sprawiającego ponure wrażenie. Obecnie mieszkam w Polkowicach, małej mieścinie ale zadbanej (pieniądze KGHM) i czystej. Czystej w takim samym stopniu jak i pozbawionej duszy. Ładnie wykończony rynek, wyłożony fikuśną i drogą kostką granitową nie spowoduje że zatętni on życiem skoro nie ma tam ani jednej kawiarni czy pubu lecz jedynie same banki. W efekcie po godz.16 zamiera tam życie i nie sposób dopatrzeć się tam jakiegokolwiek piękna czy uroku. Wspomniany Wałbrzych dzięki swojemu położeniu i przy odrobinie dobrej woli i umiejętności daje dużo większe szanse na ciekawe ujęcia. W każdym mieście znajdziesz zapuszczone i zapomniane przez Boga i ludzi zakamarki i na tym forum są one pokazane w pracach kolegów. Chodzi jednak o to jak są one ukazane i że od pierwszego spojrzenia wiadomo "co autor miał na myśli", czego w Twoich pracach niestety brak.
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
Nicość też trzeba umieć pokazać
Epicure trafnie to spuentował.
Może po prostu Londyn bardziej czułeś - trafił do Twych trzewi, przesiąkłeś klimatem i przede wszystkim - znalazłeś pomysł na jego pokazanie.