Pozwól że odniosę się tylko do kadrowania. Nr9, cóż takiego ciekawego znajduje się za plecami osoby na pierwszym planie że zdecydowałaś się uciąć smycz i kadr przed tą osobą. Ten sam zarzut dotyczy nr.10
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
krisder - pomnik Bohaterów Westerplatte
Zielona Góra pięknym miastem jest. Bezsprzecznie. Ilekroś zabieram przyjezdnych znajomych na stare miasto są nieudawanie zachwyceni przytulnością i ładnością, o ile można to tak nazwać. Warto to pokazać na zdjęciach.
Mam taki pomysł, żeby pokazać Zieloną Górę z perspektywy malutkich bachusików, sprzedaję więc ten pomysł tutaj, co kilka aparatów to nie jeden więc może uda nam się rozbujać trochę ten wątek, jeśli jest tu więcej zielonogórzan
Sorry hellibike, że Ci się wkręcam w wątek ;p
Droga Zulko, tylko potwierdziłaś moje wątpliwości. Ty znasz miasto i zapewne masz rację że jest ładne i ciekawe. Problem w tym że dopiero po Twojej podpowiedzi zauważyłem że tam jest jakiś pomnik a w zasadzie jego fragment. Podejrzewam zresztą że znalazł się on tam przypadkowo.
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
ja tam mysle, ze zielona gora to brzydka dziura. Anyway, zakladajac ten temat tez mialem nadzieje, ze znajda sie tu jacys inni zielonogorscy streetowcy.
Skoro tak myślisz, to nie dziwi fakt, że i zdjęcia nie zachwycają.Nawet brzydkim dziewczętom można zrobić piękne zdjęcia. Nie pokazałeś też "dziurowatości" tego miejsca, to też trzeba umieć. Sama czarnobiałość i krzywe kardy to jeszcze nie "street", może zjawią się tu znawcy gatunku, to ocenią i doradzą.
Nie jestem rodowitą zielonogórzanką, jestem przyjezdna, mieszkam tu od niedawna i nie jestem związana emocjonalnie. Myślę więc, że jestem w miarę obiektywna.
Jak Ją widzisz, tak i pokazujesz.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie