cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip fajnie ci wyszło poprawianie mojego Antka. Możesz w skrócie napisać jakich opcji użyłeś w trakcie obróbki? W temacie poprawiania fotek dość zielony jestem, a mam sporo takich którym zbliżone poprawienie dobrze by zrobiło.
Nie wiem w czym pracujesz, ja w Gimpie.
Dołożyłem kontrastu lokalnego i wyostrzenie takie ledwo liźnięte tylko dwoma modułami wyostrzania:
Edge Mask Sharpen
i Luminocity Sharpen.
...
kwestia mocy zastosowanych modułów zależy od wagi i wielkości zdjęcia. Im większe i cięższe zdjęcie tym mocniejsze parametry trzeba stosować.
Przy malutkim, takim jak Twoje wystarczy delikatne liźnięcie.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Używam ACDSeee - poszperam za odpowiednikami albo zainstaluję Gimpa (darmowy program jak się nie mylę).
Fotki z Tarczy 2013 - narazie tylko 3, wrzucę więcej jak obrobię.
041 czeski BWP na pograniczu zakopania się - ale po chwili wyszedł o własnych siłach
042 WZT-2 (po prawej) zapalany "na sznurku", ciągnie go MTLB (po lewej)043 Kraz-a też można zakopać (tylko odpowiednie błoto trzeba znaleźć, co proste nie jest), niezbędna była pomoc WZT-2 (tego z fotki powyżej)
No i diabli wzięli większość postów w które wrzucałem fotki wysłane na imageshacka (zdjęcia się nie wyświetlają) - da się to jakoś odzyskać? Same zdjęcia mam oczywiście na dysku, jak nie będzie innej metody to jeszcze raz wyślę, pewnie na imgur...
X Małopolski Piknik Lotniczy, 2014
047 An-2 "Wiedeńczyk"
048 Biało-czerwone Iskry
Święto 6 batalionu dowodzenia 6 Brygady Powietrznodesantowej
049 z ekipą z GRH "Południe" Polscy Spadochroniarze Wojskowi
050 Gaz-69 z działem bezodrzutowym B-10, GRH "Południe" Polscy Spadochroniarze Wojskowi
051 skoczek z flagą 6 BPD
Ostatnio edytowane przez Michal_G ; 24.07.14 o 15:17
A nie pisali Ci koledzy abyś wrzucał jako załączniki na forum, a nie plątał się po jakichś wyimaginowanych szekach -:P
Ano jakoś nie pisali (albo nie zauważyłem albo zapomniałem -na jedno wychodzi). Kurcze na szybko zajrzałem na forum modelarskie na które sporo fotek przez imageshack`a wrzucałem - sporą część diabli wzięli, szkoda. Imageshack był wygodny o tyle że często te same fotki modeli na kilka for wrzucałem, szło to błyskawicznie. No cóż, przestawiam się na imgur'a.