f2.0 w cąłym zakresie a f2,8-3,5 - to nie trochę lepsze światło, to jak na zooma zaj***** światło.Zamieszczone przez rrrradek
Mój 24-70 jest 2,8 w całym zakresie - gdyby miał być 2.0 skłonny byłbym za niego zapłacić 2x więcej.
f2.0 w cąłym zakresie a f2,8-3,5 - to nie trochę lepsze światło, to jak na zooma zaj***** światło.Zamieszczone przez rrrradek
Mój 24-70 jest 2,8 w całym zakresie - gdyby miał być 2.0 skłonny byłbym za niego zapłacić 2x więcej.
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Owszem, jest.Zamieszczone przez alakin
Pozdrawiam,
Piotr.
Czytam Twoje niektóre wypowiedzi i aż mnie zatykaZamieszczone przez rrrradek
Ja brałbym 11-22, ponieważ ma więcej zastosowań, a ogniskową powyżej 44mm można zastąpić starym 40-150.
Bresson używał aparatu Leica i był geniuszem. Wiec to porównanie do mnie nie przemawia. Popatrz na współczesnych fotoreporterów - nie widziałem jeszcze, żeby któryś używał stałek. Kilka lat temu Łukasz Trzciński z Rzepy i Golec z krakowskiej Wyborczej obnosili się po mieście z Leicami na szyi, ale na prawdziwe roboty brali aparaty z AF.Zamieszczone przez Magus
Amen!Zamieszczone przez Rafał Czarny
MF mozna uzywac okazjonalnie (artystycznie) ale nie na codzień. (tak wiem ze kiedys byl tylko MF i ludzie czynili cuda, ale to nie znaczy ze nie nalezy isc z postępem!!!)
Na codzien NIKT nie jest szybszy nic AF, wiec uzywajmy tych udogodnień, a sztuke zostawmy dla specjalnych zastosowań i dla celowych wykorzystań.
...był Olek jest A6000
Dzięki za wszystkie informacjeTeraz tylko poszukać taniego sklepu.
pozdrawiam
Na prawdziwą robotę masz na myśli pracę PAPARAZZICH (czy jak tam to się pisze) i tu się zgodzę jednak latanie za politykami i gwiazdami to nie jedyna forma reportażu. Generalnie mówimy o czym innym zupełnie boja mówię o zaletach stałek a ty o AFZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Na szczęście w 4/3 mamy tak świetne zoomy, że nie potrzebujemy stałek, a i AF będzie najszybszy na świecie.Zamieszczone przez Magus
![]()
Przestańcie już z tymi teoriami, lepiej pokażcie jakieś dobre street, ale nie te hdry z biodra z mega winietą tylko coś dobrego np. coś w stylu Czachy
http://p_czechowski.republika.pl/
Celebrity fajna stronka, dobre street.
Nie miałem na myśli pracy paparazzich (którzy podglądają aktorki w toplesie na plaży), tylko codzienną pracę fotoreportera w gazecie. Taki gość idzie na robotę z dziennikarzem i musi mu zilustrować zdjęciami tekst. Zapewniam cię, że nikt nie pieprzy się z manualnymi aparatami i stałkami.Zamieszczone przez Magus