Ile płacicie za wywołanie rolki kolorowego filmu ?
Ile płacicie za wywołanie rolki kolorowego filmu ?
6.50 polskich złociszy, bez cięcia i folijek czy tym podobnych pierdołek.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Średniaki tez tak by kosztowały ?
15 złociszy, a 20 slajd.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Ostatnio 135 - 8 zł; 120 - 10 zł (C-41; E6 nie wiem ile ale chyba > 35) ale od jakiegoś czasu nie robiłem bo mnie wkurzyli i trochę naświetlonych leży w lodówie... :-/
A ile u Baraka?
Ostatnio edytowane przez piozet ; 25.03.14 o 23:49
Ja szukam, gdzie w Krakowie zrobi mi ktoś dużą odbitkę z kliszy, ale pod powiększalnikiem a nie z drukarki. Ma może ktoś jakiś namiar na sensownego gościa? Oczywiście, może być Gosica![]()
Na manhattanie mam obczajony dobry lab, gdzie wołają po 8$ za C-41 i E-6, bez względu na format i do tego slajdy jeszcze ramkują w cenie.
W niektórych drogeriach (Pharmacy) mają jeszcze maszyny do C-41 na mały obrazek. jakość różna. W takim jednym po sąsiedzku robią po niecałe 6$. Ja wołam sam. W zależności gdzie kupie chemie, wychodzi mi tak 1,5 do 2 $ za rolkę. Podobnie za E-6. Nie orientowałem się w cenach chemii w Polsce, ale jesli w przeliczeniu chemia wychodzi podobnie jak tutaj, a ceny w labach są takie jak podajecie, to własne wołanie jest mało opłacalne. Pod warunkiem oczywiście posiadania sprawdzonego, dobrego i powtarzalnego labu![]()
W Lądku średnia cena za wywołanie 5 funciaków C41 w większości masówek tutaj funkcjonujących.
Ja z racji poprzedniej mojej pracy jak i obecnej póki co mam zniżkę w jednym z takich sklepów nawet do +/- 50%
Jakość oczywiście zależna od tego kto "woła"
- na chwilę obecną wiem że dwóch gości w tym labie mi filmu nie spieprzy a jeden z racji tego że sam foci nawet się postara!
Wuzet: co do handlu drobnego w Londonie to zaiste jest on opanowany w 90% przez Arabów i Hindusów.
Reszta to mieszanka w której Angole są mniejszością mniejszości!
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
Czyli podobnie jak w NY. W innych miastach już to wygląda inaczej.
Tri-X 400, A49