Arista 100, Pyrocat HD
wuzet wybieram kubek kawy z tym bokehem !!!
Mnie też ten bokeh sie podoba. Wczoraj zrobiłem pierwszy film na tym obiektywem. Dorwałem w końcu w dobrej cenie Felktogona 65/2.8. Jak dla mnie jedno z najlepszych średnioformatowych szkieł Carla Zaiss Jenna.
Arista 100, Pyrocat HD
Aż milo popatrzeć.![]()
Ostatnio edytowane przez adi_jm ; 30.10.13 o 01:37
Zależy jak lubisz, co lubisz i z kim lubisz
Na poważnie już teraz, to jest sporo BW, wiec może coś dookreśl bardziej co, jak i gdzie, to może coś doradzimyaa i do małego obrazka xczy do średniaka ? wołasz sam czy w labie. Jeśli sam to jaką/jakie masz wywojki.
Na średni format ochota duża ale jeszcze przyjdzie czas, mały obrazek i owszem. Dotąd używałem głównie "setek" z drobnym ziarnem. Mój ulubiony film to Ilford Delta 100. Załadowałbym coś z mocnym kontrastem, wykorzystywać chce raczej w świetle zastanym. Co do wywoływania to wstyd się przyznać ale korzystam z labu, choć powiem, że pod wpływem wątku nabrałem chęci i determinacji do samodzielnego wywoływaniapowoli zaczynam czytać o tych proszkach i z pewnością niebawem zechce wrzucać już samodzielnie wywoływane
![]()
wuzet bokeh miodny, nie jest tak agresywny jak "swirly" , rzekłbym, że jest dostojny
Jak dorwę się do skanera, wstawię kilka fotek z Trioplana 100/2.8 . Kapitalne szkło, diabeł mnie podkusił i je sprzedałem
---------- Post dodany o 01:49 ---------- Poprzedni post był o 01:44 ----------
adi_jm ja lubię Kodaka Tri-x wołam sam w D-76. Pod wpływem wątku Czmielka zakupiłem Efke 25 i Adoxa 25, czekam na ładne światło i zobaczę co wyjdzie![]()