Strona 96 z 448 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 4477

Wątek: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

Jak kolory i jesień ubiegłego roku, to dam velvie 100 z września

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wuzet Zobacz posta
    Jak kolory i jesień ubiegłego roku, to dam velvie 100 z września
    Ehh nie ma co się dziwić komentarzom, że tak pięknie w Ameryce
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

A tu mała wariacja z Lomo

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Cytryna.jpg
Wyświetleń:	105
Rozmiar:	355,2 KB
ID:	86077  
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Pytanie mam następujące. To moja pierwsza rolka IF XP2 i zastanawia mnie, czy ten ceglasty zafarb to standard, czy to wina labu?

“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Wina labu
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Jest to zeskanowane jako negatyw kolorowy a nie B&W i tyle.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Jest to zeskanowane jako negatyw kolorowy a nie B&W i tyle.
    Tez przychylam sie do tej opcji.

Pierwszy kolorowy negatyw w tym roku .... pocztówki z Salem.

Fuji Reala 100

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Właśnie odebrałem pierwszą kliszę z Olka OM10. Jest to jakaś Fuji dwusetka chyba lekko po terminie

Ale najpierw opowiem Wam historię tego Olka. Mam dwie lustrzanki Zenita ale postanowiłem zakupić coś innego. Wybór padł na coś niedrogiego z firmy do której mam sentyment czyli Olek. OM10 kupiłem ponad miesiąc temu na Alledrogo za 155 zł plus wysyłka w całym zestawie czyli Body, słoik 50mm 1,8, wszystkie dekielki, fitr UV Haze, Filtr Cokin Skylight 1A, Lampa Braun Ultrablitz 28M, konwerter Vivitar x2 a wszystko w oldskulowej torbie Hamy . Właściwie kupiłem go w ciemno bo facet sprzedawał go jako "Nie znam się na tym i nie wiem czy działa" co w wolnym tłumaczeniu brzmi "sprawdziłem i coś jest skopane". Popatrzyłem co facet sprzedaje i okazało się, że sprzedaje używane rzeczy z zachodu i popatrzyłem też na jego komentarze, których miał bardzo dużo i same pozytywy więc mówię sobie ryzyk fizyk wezmę. No i nastał dzień, że listonosz przyniósł paczkę. Powiem tak, że każdemu bym życzył zakupu tak wyglądającego 30'sto letniego aparatu. Stan jak to się mówi kolekcjonerski oprócz kilku drobnych rys na spodzie (ale to norma), wszystkie pozostałe rzeczy też w stanie idealnym i nawet torba jak na 30 lat wygląda dobrze. Poprzedni właściciel jakiś Niemiec musiał o niego bardzo dbać albo bardzo rzadko go używać. No to zakupiłem baterie i.......i już wiedziałem co jest nie tak. Z lewej strony patrząc w wizjer są diody pokazujące czas naświetlania i nie reagowały na zmianę światła, ponieważ cały czas paliła się dioda przy czasie 1000 czyli mówię sobie, aha pewnie zrąbany światłomierz. No ale myślę sobie sprawdzę czy to na pewno światłomierz i zacząłem naciągać migawkę i kierować na różne źródła światła. Okazało się, że światłomierz jest dobry bo migawka reagowała na zmianę światła. Czyli okazało się, że coś nie kontaktuje tylko w przypadku diod a cały aparat jest sprawny. Ale zacząłem dalej się bawić z tym sprawdzaniem światła i migawki i po jakiś 20'stu naciągnięciach nagle cudownie odżyły diody i zaczęły pokazywać wszystko prawidłowo, pewnie coś gdzieś było zaśniedziałe. Po tym jak okazało się, że wszystko jest sprawne dokupiłem sobie jeszcze do OM10 manualny adapter do ustawiania czasów gdyż czegoś takiego nie posiada wbudowanego seryjnie.

Dla ciekawostki dodam, że w torbie był komplet wszystkich papierów włącznie z rachunkiem na zakup prawie wszystkich rzeczy z 1984 roku

No dobra to teraz kilka fotek z niego z walącej się przędzalni Grohmana.

Opowieść będzie o Bikerze i o mnie kiedy to wybraliśmy się na poszukiwanie zaginionych dziur, szpar i rur. Musicie wiedzieć, że Biker to bardzo sympatyczny i pozytywnie zakręcony gość a ja jestem tylko złośliwy hehe

Na zdjęciu poniżej Biker zaczyna poszukiwania dla nas fajnych szparek, robi mały rekonesans i rozpoznanie towaru oraz sprawdza czy ściany dobrze się trzymają czy jednak trzeba je podeprzeć

Biker postanowił przebrać się w strój galowy i wyjściowy bo przecież wiadomo, że człowiekowi jak coś w głowie na wiosnę odpali to dla szparek zrobi wszystko

Biker w końcu znalazł pierwszą szparę a nawet super rurę, która była w towarzystwie drugiej rury i dobrze bo było nas dwóch

No i okazało się, że wybór tej a nie innej rury był trafny niczym dwie polówki jabłka bo przez nie dostrzegliśmy tego czego szukaliśmy pół soboty

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	A.jpg
Wyświetleń:	95
Rozmiar:	636,1 KB
ID:	86156   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C.jpg
Wyświetleń:	89
Rozmiar:	577,7 KB
ID:	86157   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	D.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	389,8 KB
ID:	86158   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	F.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	418,0 KB
ID:	86159  

Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 18.04.13 o 17:30
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Jestem wzruszony ale zalecam ciąg dalszy

I mam ripostę
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 18.04.13 o 17:35

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Idąc na szparki % musiały być dla większej odwagi