Nie o to mi chodziWiem że analog jest analogowy, nie widzę jednak sensu wrzucania wszystkich zdjęć do jednego wora - trudniej wyłuskać perełki
![]()
Tematyczny misz-masz może być, natomiast faktycznie jakościowo jest skrajnie. Mam wrażenie, że uczestnicy wątku wychodzą z założenia, że cokolwiek z analoga to od razu jest z marszu lepsze niż z cyfry, no i ta magia, +10 do zajebistości.
Podobnie jest w wątku lotniczym. Czasem takie foty tam "lądują", że aż zęby bolą - wstyd by mi było pokazać.
Weźcie się ogarnijcie i nie wrzucajcie przypadkowych pstrykówbo ciężko się przebijać przez ten wątek w poszukiwaniu czegoś interesującego, kiedy 70% to jakieś średnio udane zdjęcia i technicznie i kompozycyjnie i zawartościowo. No jak rany...
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Czy ja koleżance mówię co ma w swoim wątku publikować ?![]()
Założyłem ten wątek właśnie dla zabawy. Wspólnym mianownikiem jest zdjęcie zrobione analogiem. Każdy może się przyłączyć do zabawy. Jakoś nikt z wrzucających zdjęcia się nie obrażał że "fajne zdjęcia" leżą obok "planktonu". Pomijam że takie podejście jest po prostu niegrzeczne.
PS.
Nie przypominam sobie żeby koleżanka wrzucała tutaj jakieś swoje zdjęcia. Więc tym bardziej nie rozumiem tego komenderowania
No chyba że tak dla sportu lubi ludzi ustawiać po kątach w ich własnym domu. Tfu wątku.
I jeszcze jedno. Na innym forum miłośników aparatów innej firmy jest podobny wątek. Tam to dopiero jest misz-masz. Ale wszyscy żyją w zgodzie. Pokazuje się zdjęcia. Rozmawia o sprzęcie. Jest stałe grono bywalców. Jakoś żyją w zgodzie i nikt nikomu nie mówi co ma robić.
Dlaczego tutaj ma być inaczej ? Bo koleżanka ma takie widzimisie ?![]()
Przecież sami zainteresowani mogą zdecydować czy chcą wrzucać zdjęcia tutaj czy do swoich wątków, lub w oba miejsca jednocześnie.
Ostatnio edytowane przez Jaack ; 21.03.13 o 12:54
Bufetowa, Thomasso. Zabrakło Wam wątków, w których można coś napisać, szczególnie coś cierpliwego dla papieru?
Dorzućcie w takim razie coś bardzo wartościowego ze swoich zdjęć do tego wątku, aby plankton sam zdechł. W zasadzie teraz nie wiem, czy mam tu zostać, jako plankton, czy unieść się honorem, gonościom osobistom i założyć autorski wątek. Pytanie tylko na ch...?
Rolleicord, Canon
flickr
Acha, to znaczy, że jak ktoś tu nic nie wrzuca, tylko chciałby pooglądać fajne zdjęcia to STFU? Miło...
Czyli to takie małe lokalne TWA? To faktycznie nie ma co tu szukać.
A ja myślałem, że jak się robi zdjęcia, czy to analogiem, czy nie to staramy się, zeby były one.. dobre..
Ale jak to ma być taki, przepraszam za wyrażenie, śmieciowy wątek, gdzie ląduje wszystko byle tylko analogiem to, faktycznie nie ma co tu szukać.
Przepraszam, że tak ostro. Wiem krytyka boli. Ale obiecuję, że to ostatni raz.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.