Z rusłana, czyli Zorki 4, Jupiter 35/2.8 i Ilford XP2
ladnie chlopaki dajecie, milo, ze watek nie zemrze...
ode mnie osiedlowo, fuji c200 czy cus na contaxie G
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Kolorki, kolorki ... juz mi sie troche teskni za ektarem czy realąJa od grudnia robie tylko w cz/b. raz ze jakos ten okres zimowy mało kolorowy ale bardziej chciałem nadrobic doświadczenia w kwestii folmów cz/b. W kolorze jest jednak troche prościej, proces wywoływania jest taki sam, jedynie róznice to film. W cz/b jednak juz wiecej kombinacji ... film, chemia, czasy.
Ponownie Acros 100 w HC-110
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Rolleicord, Canon
flickr
Może kiedyś zaeksperymentuje taką kombinację, ale z tego co czytałem to takie wołanie daje raczej mały kontrast, a jak juz wcześniej pisałem ... lubie mocne kontrasty w b/w. Wole wiec opcje szybsze i mocniejsze, przez to bardziej kontarstowe efekty. I jeszcze jedna sprawa w kwestii samego Rodinala ... jest go kilka wersji do kupienia i nie wiem juz sam, która jest ta najbardziej "rodinalowa"![]()
Używam R09 Rollei, ale Fomadon R09 i Adox Adolux APH to raczej to samo. Kontrast zawsze można podciągnąć w kompie, takie czasy![]()
Rolleicord, Canon
flickr
z cyklu kurczak dzumi...
c200 Contax G1, szczal UWAGA! MALZONKA
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.