Koledzy mam w zakamarkach szuflady analoga Canon EOS 300 z obj. Canon zoom lens EF 28-80 mm 1:3,5-5,6 II. Zamierzam się nim na wiosnę trochę pobawić. Czy ktoś z Was focił takim cudem???
Koledzy mam w zakamarkach szuflady analoga Canon EOS 300 z obj. Canon zoom lens EF 28-80 mm 1:3,5-5,6 II. Zamierzam się nim na wiosnę trochę pobawić. Czy ktoś z Was focił takim cudem???
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Tak, jeden z moich pierwszych aparatów. Generalnie nie mogłem narzekać, nawet slajdy dało się bez problemu naświetlić poprawnie. Z tego co pamiętam zasilany jest baterią CR123 w ilości szt. 2 - po 14 PLN za sztukę. Starczają niestety na 6-8 rolek i to była dla mnie wada tego aparatu.
---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post był o 19:43 ----------
Lubię, relaksuje mnie to. Grzebania nie ma za dużo. 1 duża menzurka 250ml i mała 25ml do odmierzania, stoper w telefonie i termometr plus koreks. Do tego Rodinal R09, utrwalacz i lecimy. Ja korzystam jeszcze z kąpieli pośrednich jak - przerywacz i zwilżacz, ale można bez tego. Przygotowania na 15 minut i wywołanie z płukaniem z 20 minut. Po robocie.
Hehee, wczoraj też odwaliłbym akcję a'la Bundy. W rękawie nawijałem film i zaciął się w połowie na szpuli. Pierwsza myśl - wyciągnąć i zobaczyć co się stało. Druga myśl - chwila, trzeba jednak dać radę poradzić sobie z problemem w tym kondomie.
Nie mów, że z powodu takiej pierdoły, jak brak labu w mieście już tu nic nie wrzucisz.
Ostatnio edytowane przez gibberpl ; 25.02.13 o 20:50
Rolleicord, Canon
flickr
Próbowałem zmagać się ze szklanymi konstrukcjami. A tak szczerze mówiąc, to bardzo mnie ciekawiło "jak to wyjdzie"
Vis' a vis Obi [Berlin - Neukolln] jest Flumark [Flohmarkt] na który poleciały moja żona i teściowa, a mnie zainteresowało akurat to szklane coś. I teraz tak sobie myślę, że na tym flumarku tyle było ciekawych twarzy, postaci i sytuacji, a ja to po prostu zignorowałem
Oly OM-40, Kodak BW400CN i konwersja do BW w PS, bo ten kodak wyszedł w kolorze cyjanogen [może stąd te CN w nazwie?].
Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 25.02.13 o 21:16 Powód: specyfikacja.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Szklane i ciekawe w Berlinie to stacja Berlin HbF. Trzeba było pomęczyć się na pchlim targu
Tak, co do Kodaka 400CN. Ma on nie najlepszą opinię jako film B&W do procesu C-41, dużo lepszy jest Ilford XP2. Ilford nie ma tego cyjanowego zafarbu.
Rolleicord, Canon
flickr
Ooo dzięki za cynk, na wiosnę zaatakuję Hauptbahnhof z XP2 [jeszcze nie miałem przyjemności go naświetlać]. Planuję wycieczkę statkiem po Spreewie, zobaczymy co z tego wyjdzie![]()
― Ted Grant
Pozbyłem się analoga, ale w lodówce zostal mi jeden Fuji Neopan 1600 do małego obrazka.
Ktoś reflektuje? Bo wkrótce będzie za jasno by go sensownie użyć![]()
Zawsze można zrobić pull na ISO400, ale ja nie chcę - mam mega zapasy Tmaxa i APX.
Rolleicord, Canon
flickr