Jest broda, jest klimat![]()
Jest broda, jest klimat![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Krajobraz łódką bardzo fajny. Gość w tle też robi dobrą robotę dla tego zdjęcia.
Rolleicord, Canon
flickr
mgla tamtego dnia byla jak mleko , mysle ze to nadalo pewnej plastyki zdjeciom , po zagladaniu do tego watku mam coraz wieksza ochote na powrot do analoga , ale tym razem cos z wyzszej polki i samodzielne wolanie filmow czarno-bialych , pozdr
Doliczyłem się 4 zwierzaków na tle lasu.
Miodna Portra 160 i użytek z "nowego" skanera - Minolta Scan Elite II. Vuescan robi dobrą robotę- powyższy skan to z automatu plus profil Portra 160.
Większe (1600x1080)
Rolleicord, Canon
flickr
Ładnie "wyszło". Kiedyś byłem bliski zakupu tegoż właśnie skanera. Jakoś tak wyszło że się spóźniłem kilka dni i było po skanerze.
Morał z tej bajki jest taki, chcesz mieć spokój ze skanowaniem małego obrazka kup dedykowany skaner 35mm Minolta albo Nikon.
Jak sobie przypomnę moje boje z Epsonami (pomimo iż udało mi się w końcowej fazie osiągnąć dobre wyniki) to aż dreszczy dostaje. Rozwiązanie było takie proste![]()
fajnie całkiem, ja nadal nie mam swojego skanera, brakuje mi czasu by się tym zająć w końcu
17 minut na zeskanowanie 4 klatek! negatywu 35mm. Nie ma się z czego cieszyć. Idzie na USB 1.1, jutro dostanę kartę Firewire 400 do lapa i zobaczymy, czy dwukrotnie przyśpieszy.
Rolleicord, Canon
flickr
Masz rację, ale, 2min na klatkę przeżyję...maksymalnie.
Rolleicord, Canon
flickr