Też skanuję "cyfrówka", i za każdym razem zastanawiam się czy takie zdjecie to jeszcze analog?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Ot powtórka mego posta mam nadzieję że tym razem z dużymi fotami
Ja walnę za to mocno kościelną nutą z szybkim wyjaśnieniem czemu:
Fotki przedstawiają kościół będący częścią głównej komandorii Zakonu Templariuszy w Anglii.
Pochowani zostali tam naprawdę intrygujący ludzie w tym moim skromnym zdaniem jeden z największych rycerzy średniowiecza: Wilhelm Marszałek
Film: Fuji Pro400H Sprzęt: Mamija 645 1000s
![]()
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
@sepi19, w końcu jakoś fotografię trzeba "ucyfrowić" żeby można je było przedstawić na forum, czemu skaner miałby być lepszy lub właściwszy od aparatu cyfrowego? Uważam, że "nastrój analogowy" fotografii jest zachowany, więc, dla mnie, nie ma problemu.
jest dobrze
Metoda cyfrowego kopiowania i zapisu analogowej tresci jest obojetna.Wszak chodzi tu tylko o utrwalenie tresci.A czy przecinek bedzie jako kropka z ogonkiem czy jako 01100011 albo nawet 3j\úxŞ*ęfš9Ý$‹Ń°@‘{ĎéŐ’uč€l× ľĹyöj to bez roznicy.Wazne zeby mozna bylo odczytać oczami.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku, dla mnie jednak jest różnica pomiędzy tym co wychodzi z drukarki a tym co z suszarki. Niby to samo, ale jednak ten sam kadr jakby trochę inaczej wyglądał.
Bałądź kolejny, wiślany
Jupiter 37a
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Cd wiślanego spaceru
Skan e-620+zd50 macro
Wczoraj zrobiłem kilka slajdów na 67 przy prawie dwudziestostopniowym mrozie. Padła bateria (miałem jąa rok) ale na szczęście miałem Radio Shacka blisko, wiec kupiłem nową i kontynuowałem foty ... dał radę
P67, SMC 67 Takumar 105/2.4, Fuji MS 100/1000
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant