Strona 25 z 448 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 4477

Wątek: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.

to ja jeszcze coś cyfrowa wersja w wątku moim jest ( klik ) a tu analogowa, różnica kolosalna ale ta z analoga nawet mi się podoba.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	0075__32a.jpg
Wyświetleń:	149
Rozmiar:	232,0 KB
ID:	78961

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Tylko dlatego,ze warsztat z pikselami Ci bardziej znajomy jak z halogenkami.

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Zresztą chyba pisałem o tym na początku tego wątka. Zresztą wspominałem też że to doskonalenie umiejętności skanowania zabiło we mnie sympatię do analoga.
    Zgadzam się w 100%
    Ja sprzedałem swój skaner i bardzo mnie to cieszy. Życie jest za krótkie na skanowanie!
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez 2ev Zobacz posta
    Zgadzam się w 100%
    Ja sprzedałem swój skaner i bardzo mnie to cieszy. Życie jest za krótkie na skanowanie!
    Najgorsze jest to że umiejętności skanowania nabierałem stopniowo. Dochodziło do absurdów że materiał już raz skanowany skanowałem ponownie bo można było więcej z tego wyciągnąć. Niestety jakieś wyraźne postępy w skanowaniu robiłem kilka razy no i kilka razy zabierałem się za skanowanie całości. W końcu diabli mnie wzięli i kiedy osiągnąłem już max możliwości V500 rzuciłem to w pieruny.

Być może to będzie przestrogą dla innych.

Na chwilę obecną do analoga mnie już nie ciągnie. Z wielu powodów. Póki co jedyna sensowna opcja jaką widzę to slajdy i przyzwoity rzutnik oraz dobry ekran. Czy się skusze... trudno powiedzieć. Szklarni pod bagnet Nikona mam już trochę. Jakieś używane F100 zawsze da się wyrwać, używane rzutniki z dobrą optyką też dużo nie kosztują.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

o slajdach myślałem, lubiłem te czasy jak zasiadaliśmy przy kawie i załącznikach oglądając na ścianie foty z wakacji.

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    o slajdach myślałem, lubiłem te czasy jak zasiadaliśmy przy kawie i załącznikach oglądając na ścianie foty z wakacji.
    Właśnie myślę o tym pod kątem "widoczków" zarówno miejskich jak i krajobrazowych czyli zdjęć gdzie robi się jedno ujęcie, nic nie ucieka itd. Później można spotkać się w większej grupie i oglądać i komentować.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Też tak sobie myślałem, jedyny szkopół to to ze w analogowy sprzęt inwestować nie chcę za bardzo. Teraz sprawdze jak spisze się szkiełko 24-85 f/3.5-4.5 USM. Poprzednie miałem bardzo kiepskie, przy słabym świetle szum straszliwy wyszedł. Mam jeszcze 50 f/1.8 foty lepsze, ale lubię czasem szerokim kątem coś zdziałać.
    No i chyba film miałem nie najciekawszy Fuji c200 ale taki tylko na szybko mogłem kupić by na wyjazd zabrać analoga. Przetestuję szkło jeśli będzie dobrze to sprawdzę slajdy. Focenie analogiem ma być bardziej zabawą niż poważnym tematem.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Z cyfry na papier wrzucać się nie chce, albowiem za dużo tego na dysku, natomiast z analoga, jak najbardziej. Kończę film Kodaka B&W i wrzucę go tym razem na matowy papier i czuję, że to będzie to .
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar 2ev
    Mieszka w
    WrocLove
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Najgorsze jest to że umiejętności skanowania nabierałem stopniowo. Dochodziło do absurdów że materiał już raz skanowany skanowałem ponownie bo można było więcej z tego wyciągnąć. Niestety jakieś wyraźne postępy w skanowaniu robiłem kilka razy no i kilka razy zabierałem się za skanowanie całości. W końcu diabli mnie wzięli i kiedy osiągnąłem już max możliwości V500 rzuciłem to w pieruny.

Być może to będzie przestrogą dla innych.
    Podpisuję się obiema ręcami!!!
    Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
    Mark Twain

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Nie męczyć się ze skanerem, a życie stanie się prostsze.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant