Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
No i mamy pomysł na nowy wątek "pokaż sąsiadce swego ptaka"![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Co najwyżej kotka mogę jej pokazać z pod balkonu
Zenobiusz 12XP na Solutku 200
Teraz z innej parafii. Zrobiłem kilka fotek nocnych i wiecie co mi się w nich najbardziej podoba czego zbytnio w cyfrze nie widziałem? To jak fajnie światło potrafi wychodzić z latarni czy światełek takie w kształcie gwiazdek. Dodatkowo zauważyłem, że przy deszczu czy mżawce też potrafią wychodzić fajne efekty jakiś poświat i duchów. Podoba mi się to i to bardzo![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Mam cos na kota
Acros 100, HC-110
U mnie cała banda będzie kota bronić
Zenek 12XP + Solution 200
niech się lepiej wezmą za koszenie trawy![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Acros 100, HC-110
Wuzet, jakość twoich skanów powala. Może byś co nieco nam zdradził, jak, czym, w czym? Podejrzewam, że zasadnicze znaczenie ma wołanie, bo ze skopanej kliszy wiele się nie zrobi, niemniej jednak późniejsza obróbka materiału daje efekt końcowy. W czym obrabiasz ? Masz jakieś presety czy do każdej podchodzisz indywidualnie?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Odebrałem dzisiaj kliszę z Pentaxa SF7 i się trochę zirytowałem bo prawie przez całą długość po środku biegnie rysa, która z czasem przechodzi w dwie i więcej. Tak się zastanawiam czy to wina aparatu czy Rossmanna. Jutro przyłożę klisze w aparacie i zobaczę czy coś może ją rysować a pełną odpowiedź będę miał kiedy wywołam sam pozostałe trzy klisze cykane Pentaxem.
No to teraz kilka fotek z Pentaxa SF7 na Solutionie 200 po terminie
Niebo nad moim osiedlem
A teraz fotki bez żadnego użycia PS oprócz pojechania rys z kliszy i trochę kontrastu. Wszystko pochodzi z jednej klatki
Jest mnie trzech znaczy sześciu - trzech mnie i trzy moje cienie
Moja Cytrynka zamieniła się w czołg
![]()
Byłem bardzo ciekaw efektów sf7+m-42 i widzę , że ciekawie to wygląda
Jak z ostrością na nieskończoność? Jest?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo