Z wczorajszych testów pięćdzieisiątki. Pełna dziura.
XP2
Z wczorajszych testów pięćdzieisiątki. Pełna dziura.
XP2
[QUOTE=Ktoś się bawił w takie multi, multi?. Bo ja poszedłem trochę na chłopski rozum nastawiłem największą przysłonę i cykałem. Może jednak robi się inaczej?[/QUOTE]
Ja nie ale wydaje mi się że jedną klatkę musisz prześwietlić i nie doświetlić za drugim razem ale to tylko takie moje przypuszczenie
---------- Post dodany o 13:05 ---------- Poprzedni post był o 12:54 ----------
Tutorial, niestety po angielsku ale są zdjęcia:
http://www.lomography.com/magazine/t...r-classic-lc-a
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ostatnio edytowane przez wojtek1234 ; 9.06.13 o 13:27
Obiektyw to standardowe 50mm. Makro to nie jest, ale ma dosyc dobra minimalna odległość ostrzenia, bo 45 cm.
Jak narazie najjaśniejsze szkło w kolekcji. Jaśniej to juz tylko Voigtlander albo Leica.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Nocny LOMO-TUNEL. Efekt Lomo i pewnie tego skanera
![]()
Dobra, jeszcze jedno z dużej dziury i spadam na spacer.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Tylko problem w tym, że nie wiadomo co myśli sobie Lomo a po drugie nie możesz sam dobrać sobie czasów, jedynie co można ustawić to auto, przysłony, odległość i iso.. Tak sobie myślę, że w przypadku Lomo pierwszy kadr dawać na auto a drugi dawać na największej przysłonie bo zawsze największa szansa, że nie doświetli
---------- Post dodany o 14:45 ---------- Poprzedni post był o 14:21 ----------
Ty się nie spieraj Wojtku, Ty rób zdjęcia a masz fajny zbiór aparatów z tego co widziałem. Nawet jak zrobisz coś na pół roku to się chwal. Tu się nikt nie pyta o sens bo sens jest sam w sobie ukryty. To tak jak z samochodami retro - nikt nie dyskutuje o ich osiągach, wyposażeniu, bajerach, tylko podziwia ich styl i elegancję nawet w swoich niedoskonałościach. Moją obecna bolączka to, który aparat zapakować i pakuje dwa przez co każdy traci
. Co do wywołanych zdjęć to fakt, że czasami klepnę auto-tony w PS'ie lub zamiennie dopasowania, no i od czasu do czasu skadruje ale zawsze do oryginalnych proporcji lecz pozbywasz się tej całej otoczki robienia ze zdjęciami cudów i bajerów i wszystko wychodzi tak jak z kliszy. Przez analoga zaczynasz inaczej patrzeć i przyznam się, że mam wrażenie przechodzenia wtórnego analfabetyzmu bo jak patrzę na swoje zdjęcia z przed 15 i więcej lat to wydają mi się o wiele lepsze pod względem kadru i koncepcji. W cyfrzaku widzisz widok i nawalasz po 50 fotek z każdej pozycji a tutaj już tak dobrze nie ma i bardziej się zastanawiasz jak a nie ile
Próbowałem tego przed chwilą w Zenicie 312m bo nie mam w nim kliszy i nie da rady. Czego nie ustawię to zawsze przy naciągu kręci się któraś rolka.
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 9.06.13 o 14:47