O koniki, koniki![]()
O koniki, koniki![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Fuji Reala 100
Jarek fota specjalnie dla Ciebie za 6 w galerii przy ruinach zamku. Za łatwo nie było zrobić tej fotki z dwóch łapek zajętych każda czym innym na maksymalnej dziurze z oczkiem przy wizjerze (zresztą trochę widać bo ostrość uciekła lekko)
. WIĘC DOCEŃ TO
OM10 + Kodak ProFoto XL 100
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 14.05.13 o 13:52
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Doceniam. Choć wydaje mi się, że widzę sędziego na murawie boiska...![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Ja też widzę zarys i wiem o która fotę chodzi ale niestety oszczepu rzucanego przez syna już nie widać. No bliżej z tą Zuikową 50'tką się już nie dało
![]()
Oj zmyliła mnie galeria i ruiny zamku.
Gdybyś mi nie sprzątnął bazooki Vivitar 28-210 mm jakimś bezczelnym snajperem aukcyjnym ,to zrobiłbym zuma koników:
Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 14.05.13 o 14:27 Powód: ze wzruszenia pogubiłem literki...
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Koniki bajer i bez zoooooooomki bazomki
Jarek żeby było śmiesznie to facet sprzedawał go bodajże od lutego i sprzedać nie mógł. Za przedostatnim razem miałem go kupić i nastawiłem sobie przypomnienie ale akurat w domu mnie nie było no i lipa. No to sobie pomyślałem, że po co mam pamiętać jak ustawię sobie snajpera na sam koniec. One czasami się pojawiają w tej same cenie.
Zdążyłem go podpiąć do ostatniej klatki na kliszy a że focę co leci to padło na podobne podłoże jak u Twoich koników
OM10 + Kodak ProFoto XL 100
Widoczek zapodam
Fuji Reala 100
Tak lecicie z tym tematem, że ja dzisiaj odebrane 36 czy tam 40 klatek wywalę w 2 dni a potem będzie mnie złość w dołku ściskała, że Wy wrzucacie a ja nie. No ale trudno, dzisiaj przyszło mi 5 rolek Solutiona 2 lata po terminie po złotówce za sztukę (więcej wysyłka kosztowała) to będę Wam teraz z Vivitara plus tele-konwertera strzelał nagie sąsiadki latające w oknach w bloku na przeciwko. Nie cieszcie się tak bo średnia wieku to ponad 60. Ja nie wiem czym starsze tym bardziej roznegliżowane po tych oknach latają bezwstydnice jedne
. Albo się zorientowały, że ja z balkonu foty strzelam czemu popadnie to chcą skorzystać
No dobra ja tu pierdu, pierdu a chciałem Wam pokazać kilka ciekawostek z osiedla gdzie obecnie mieszkam.
Wszystko to Oli OM10 plus Kodak ProFoto XL.
Pierwsza ciekawostka zaczyna się już przy moim bloku.
Nie wiem czego to dotyczyło bo zapewne złomiarze zakorbili tablicę ale pewnie dotyczyło to słusznych idei poprzedniego systemu więc jakoś nikomu w głowie aby tablice przywrócić
![]()
Kolejna ciekawostka to ogólnie wszystkim w Łodzi znany pomnik bocianów. Przez ten pomnik pobliski region Retkini zwie się, że ktoś mieszka na bocianach albo przy bocianach
Kolejną ciekawostkę tak umieścili, że wstawili ja między wiadukty i rozjazdy i nijak nie można podjechać pod nią samochodem (bo ja nawet po fajki brykam moją CzaRmaX'ową bryką). Ale wpadłem na sposób bo bezczelnie na zakazie wjechałem na trawnik (zieloni mnie zaraz zabiją), otworzychem szybkę i ciach. Generalnie to muszę się tam kiedyś przejść na nogach bo tak mi się wydaje, że to jest istne cudo do focenia z bliska
Z racji, że na moim osiedlu jest aleja Kardynała Wyszyńskiego to od niedawna stoi też jego pomnik
A teraz hicior!!! CO TO JEST?!!!
Bliżej, bliżej i widzimy kółeczka tramwajowe. Ale z jakiej okazji?!!!
No to zdjęcie dedykuję Wuzetowi i jego kangurkom bo w Łodzi są lepsze hity niż w Hameryce![]()
. Jest to pomnik na cześć nieistniejącej już linii tramwajowej na ulicy Retkińśkiej
Nooooo i taki wynalazek jak poniżej też jest
Tak mi się wydaje, że na moim osiedlu jeszcze gdzieś widziałem jakieś wynalazki ale z racji, że mieszkam tu od trzech lat i jeżdżę samochodem nawet po domu to nie pamiętam gdzie są. Ale jak sobie przypomnę to nie omieszkam zaśmiecić tego wątku![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 15.05.13 o 02:16
Bo twardym trzeba być, nie mientkim. Wrzucaj po jednym a nie po 9 naraz
W niedziele pod mostem Manhattanskim, kręcili zdjęcia do nowego Spider-Mana. Niestety poblokowane były mocno ulice i blizej sie nie dało podejść, żeby coś ciekawszego ustrzelić.
Fuji Reala 100