Jarek, jakim szkiełkiem to makro robiłeś ?
Jakiś velviszon mi sie zaplątał z ubiegłego roku.
Jarek, jakim szkiełkiem to makro robiłeś ?
Jakiś velviszon mi sie zaplątał z ubiegłego roku.
Clubman MC Auto 28mm 1:2.8
a do tego jeszcze soczewka x10 bodajże.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Obiektyw duchale fajnie rysuje. Widze ze jest nawet z mocowaniem pod Pentaxa. Ja ostatnio znalazłem na pchlim targu Sigme 28/2.8 macro. Zrobiłem nią testowo jeden film w ostatni weekend, ale kupa straszna. Chyba bedzie to pierwsze szkło które poprostu wyląduje w koszu na śmieci.
Tyyy no nie przesadzaj!!! Użyj go chociaż jako przycisku do papieru lub jako popielniczki![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Po kilku miesiecznej przerwie i foceniu średniakami, z przyjemnościa odkurzyłem małoobrazkowe szkiełko
TMax 400, DD-X 1:9
Wyszło troszkę, jakbyś miał zielony filtr dokręcony
Ten pstryk był wspomagany zielonym filtrem:
Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 8.05.13 o 15:20
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
To jeszcze "kfiatki" z tego pleneru z zielonym filtrem
A co do trefnej sigmy, to moze zamiast popielniczki (nie pale) zrobie z niej kieliszek![]()
No widać, że nie blokowisko. Dobrze, że są takie miejsca i je uwieczniasz bo drewniane budowle maja marne szanse w naturze z grabieżczym betonem
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ