Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 109

Wątek: indywidualny kurs foto

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: indywidualny kurs foto

irek50 ty o dziewczynach za 50 zł, ja o modelkach zawodowych, które potrafią pozować do aktu i uwierz 50 zł nie biorą...nie chcę podawać publicznie linków do takich modelek, bo to nic nie zmieni...poczekam na spotkanie u Irka i wrażenia

linku do studia nie podam, bo będzie , że reklama

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Sluchajcie.Czy naprawde nauka swiecenia w studio i wymiana doswiadczen to musi byc polaczona z foceniem obydwu posladkow??Inaczej nie da rady sie nauczyc.
    Ja juz chyba niedzisiejszy jestem.Jednak wiem,ze jeden manekin jest duzo lepszy jak 10 zawodowych modelek pozujacych za darmo do aktu.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jednak wiem,ze jeden manekin jest duzo lepszy jak 10 zawodowych modelek pozujacych za darmo do aktu.
    100% popieram. Skupiasz się tylko na fotografowaniu.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

zakres: portret może być? też mam fajną modelkę...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

A ch...
    Konrad, koleżeńskie spotkanie przy lampach i jakimś dobrym soku, dyskusja, wymiana doświadczeń, ok. Jednak, wybacz - i nie traktuj tego osobiście, nie widzę w Tobie autorytetu. Zrobiłeś duże postępy w ciągu ostatnich lat, jednak każdy - dosłownie każdy zainteresowany tego typu fotografią i zaangażowany w nią jest w stanie nauczyć się tego samodzielnie. Żeby prowadzić warsztaty, uczyć innych, na dodatek za pieniądze, trzeba wiedzy obszernej, pozwalającej zaspokoić nawet najbardziej ciekawskiego i dociekliwego. Bo nauka fotografii w studiu, to nie tylko ustawienie lamp. To również umiejętność pracy z człowiekiem, dostosowanie światła do typu urody, rysów twarzy, kompozycja itd, itp.
    Dużo bliższe jest mi podejście Irka, który - choćbyś nogami się zapierał, przyznać to trzeba - wiedzę posiada i doświadczenie też. Może być staroświecki i takie podejście nie każdemu może odpowiadać. Można i jego przyłapać na niedoskonałościach, jednak tutaj mamy dużo większą wiarygodność. I nie chodzi tu tylko i wyłącznie o wiedzę i doświadczenie. Na zdjęcia wystarczy popatrzeć, obraz mówi sam za siebie.
    I żeby nie było, to nie jest licytacja ofert, która jest lepsza.
    Raczej należałoby zastanowić się nad tym czy oferty tutaj powinny się pojawiać. Co innego hasło "zbierzmy się, zrzućmy, zorganizujmy, spotkajmy i wymieńmy doświadczenia (lub ich brak)", a co innego "zapłaćcie a zorganizuję, nauczę i jeszcze gołą d.pę zapewnię". Jeśli chodzi o to drugie, moje osobiste oczekiwania są naprawdę wysokie. Szczególnie w kwestii dwóch pierwszych punktów, bo ostatniego to na pęczki.
    Tak więc wśród kolegów proponowałbym jednak bardziej koleżeńskie nastawienie. Tu nie potrzeba pseudo marketingowego bełkotu. Wystarczy, że i tak na wyrost ochów i achów można złapać. Tym bardziej trzeba po ludzku. I każdemu będzie milej, z pożytkiem większym, szacunek też się wyrabia bez sztucznej kreacji.
    Rozwadze polecam.

To takie moje podsumowanie tej dyskusji.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Amen...

Eddie jedno było jakoś ostatnio...jakoś nie miałeś czasu wpaść na 5 min...w sumie nie masz co żałować
    Ostatnio edytowane przez konradkkk ; 7.11.12 o 23:53

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    Amen...

Eddie jedno było jakoś ostatnio...jakoś nie miałeś czasu wpaść na 5 min...w sumie nie masz co żałować
    O wizycie myślałem głównie ze względów czysto towarzyskich, żeby się z Wami spotkać. Osobiście nie uznaję
    akcji typu "jeden cel - kilka luf", po prostu jest to mało komfortowe dla wszystkich i mało kształcące.
    Chciałem się z Wami po prostu spotkać, jednak czasu faktycznie zabrakło. Gdy już kilka godzin z dnia Ci wypada,
    ciężko wygospodarować dodatkowe.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Eddie praca robi swoje

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    Eddie praca robi swoje
    A dorzuć do tego życie rodzinne, dodatkowe własne zajęcia i wychodzi na to, że 24 godziny to naprawdę drobnica.

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Eddie coś za coś...