Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 109

Wątek: indywidualny kurs foto

darkelf
    Gość

Odp: indywidualny kurs foto

Eddie reputacja

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

no to pomysł taki: niech ktoś, kto mieszka w Warszawie zorganizuje studio, osobę pozującą lub modelkę i może spotkanie w tym roku w celu wymiany doświadczeń?

ps oczywiście bez żadnych kosztów, ktoś chętny?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    no to pomysł taki: niech ktoś, kto mieszka w Warszawie zorganizuje studio, osobę pozującą lub modelkę i może spotkanie w tym roku w celu wymiany doświadczeń?

ps oczywiście bez żadnych kosztów, ktoś chętny?
    Bez żadnych kosztów to warunek konieczny narzucony (choć nie wiem z jakiej okazji) czy najchętniej widziana propozycja, jednak z dopuszczeniem opcji "zrzućmy się", o której pisałem?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Sluchajcie.Czy naprawde nauka swiecenia w studio i wymiana doswiadczen to musi byc polaczona z foceniem obydwu posladkow??Inaczej nie da rady sie nauczyc.
    Ja juz chyba niedzisiejszy jestem.Jednak wiem,ze jeden manekin jest duzo lepszy jak 10 zawodowych modelek pozujacych za darmo do aktu.
    -----------
    Jak najbardziej manekin jest korzystny...Posiadam takie odpowiednie popiersie sprezentowane przez Kolegę Witia
    Kolega konradttt wspomniał o modelkach zawodowych... To jest inna bajka ... One służą
    jako wieszaki do ubrań i półfabrykat (tło) dla wisażysty i właściwie są drogimi manekinami jedynie...
    Obecnie stosujemy głownie światło
    miękkie z softboxów lub parasolek itp, więc to zagadnienie można łatwo opanować znając zasady podstawowe, natomiast 50% sukcesu to odpowiednia twarz i osobowość modela...Model nie może "bać się" aparatu...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 8.11.12 o 10:14

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Eddie skoro mi zarzucono, że ja zarobie na tym co chciałem zorganizować, to myślę, że to konieczne...i sprawa będzie jasna, to ktoś chętny?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez konradkkk Zobacz posta
    Eddie skoro mi zarzucono, że ja zarobie na tym co chciałem zorganizować, to myślę, że to konieczne...i sprawa będzie jasna, to ktoś chętny?
    Przesadzasz, jeśli dobrze zrozumiałem, to zarzuty były inne. 600 zł za 6 godzin studia i sensownego pozowania do zbiorowego aktu, to naprawdę dobry wynik i chyba nikt tego nie podważa. Raczej chodziło o określenie "kurs" (fakt, że to określenie mogło sugerować Twój zarobek) i o to, że niektórzy wolą fotografować wyroby chińskiego przemysłu tekstylnego niż nagie modelki, co pozwala poczynić spore oszczędności, które dodatkowo mogą być zwiększone przez wykorzystanie manekina.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

fret mam pomysł nawet by to zrobić inaczej i wygodniej, ale to już nie istotne..dla sprawy

ps zapomniałeś dodać, że to dla max 3 osób

fakt mogłem użyć: spotkanie przy...
    Ostatnio edytowane przez konradkkk ; 8.11.12 o 10:44

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Bardziej chodziło tu o pojęcie "kurs", "warsztaty". Sugeruje to, że doświadczona osoba udziela lekcji. To zobowiązuje
    Kwestia czy i ile płaci się za modelki jest drugorzędna. Osoba prowadzącego, jej autorytet jest sprawą nadrzędną.
    Myślę, że to portal maxmodels trochę mąci niektórym w głowach. Świat zewnętrzny weryfikuje pewne pojęcia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Bardziej chodziło tu o pojęcie "kurs", "warsztaty". Sugeruje to, że doświadczona osoba udziela lekcji. To zobowiązuje
    Kwestia czy i ile płaci się za modelki jest drugorzędna. Osoba prowadzącego, jej autorytet jest sprawą nadrzędną.
    Myślę, że to portal maxmodels trochę mąci niektórym w głowach. Świat zewnętrzny weryfikuje pewne pojęcia.
    Bez przesady, jak dziecko ma problemy z tabliczką mnożenia, to nie trzeba zaraz zatrudniać profesora matematyki do korepetycji. Portal maxmodels mąci w głowach dokładnie tak samo, jak każdy inny produkujący lokalne gwiazdy . Ani mniej, ani więcej.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

A dlaczego nie zrobić dwóch takich imprez - jednej w Warszawie, drugiej w Zamościu? Każda wedle swoich zasad?
    Przecież uczestnicy, to jak rozumiem, ochotnicy godzący się na podane wcześniej warunki. (finansowe, lokalowe, modelkowe itp)
    Chyba nikt nie zamierzał uczniów na siłę i z łapanki brać?!