|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
I to niestety widzimy.
Przepraszam ale niewiele z tej dyskusji rozumiem.
Gdyby różnica głosów wynosiła jak często się zdarza 1, to byłoby interesujące zapoznać się z metodą zastosowaną przez prawie zwycięzcę i poznać drobne szczegóły, którymi pewnie by się takie zdjęcia różniły.
Tu przewaga głosów wyniosła ponad 100 % (16:7) i różnica w pracach jest tak kolosalna, że MBSZ przedstawianie tego, jak nie należy obrabiać nie ma żadnego sensu, a tłumaczenie się Autora, że już nic więcej nie dłubał wyjaśnia wiele ale nie jest wcale wzorem do naśladowania.
Gratuluję jeszcze raz Adamowi i po zapoznaniu się z metodą jaką zastosował i pracą jaką włożył by uzyskać zwycięskie zdjęcie muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem.
Czasem więc, jak widać i okrężne, niekonwencjonalne drogi przynoszą ciekawy efekt.
Prócz mojego głosu na zdjęcie, masz jeszcze ogromnego plusa za klasę i cierpliwość w znoszeniu uszczypliwości i niezasłużonych zaczepek.
Plusa dodałem również APZ-towi za umiar i rozsądek
![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Dobree... Spoko. Daj mi jeszcze minusa. Wygralo co wygralo. Wymiziany, kontrastowy plastik-fantastic (wybacz A65), ale rozumiem ze taka hmmm.. "estetyka" przemawia do wiekszosci. Taka panna wyszla jak z CKMu czy innego podobnego periodyku.
Jesli moj potworek jest przykladem jak nie obrabiac, to co maja czuc pozostali uczestnicy? Nic tylko kamien do szyi i puscic sie z mostu.
Powiedzmy, ze wrzucilem jak zostalo zrobione dla tych paru osob, ktorym sie podobalo.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A mirek da Ci plusa i pare slow dopisze.
Wyzej napisno,ze niewiele z dyskusji ktoś tam rozumie.Trudno,forum to nie piaskownica.Druga sprawa to to,ze ostatnio w poprawkach zaznaczam-moim zdaniem nie wygrywaja prace najlepsze,gdzie umiar,i poczucie estetyki wygrywa(A56-to nie Ciebie mam na mysli)tylko ta praca na ktora jest najwiecej klikniec.Boje sie stwierdzic,ze odbywa sie to na zasadzie -Teraz na niego,krajana,bo sie kapna,ze my tak na jednego.W nastepnej zrobi sie na innego.I tak wszystkie po kolei beda nasze.
Az sie przestaje chciec w to bawic.
Sam jestem ciekaw jak z rawem mozna latac po roznych programach nie konwertujac go do innego formatu.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Plus dla Mirka, Thomasso musi niestety poczekać.
Ja nie brałem udziału jak już dwa razy pisałem , ponieważ modelka piękna i szkoda Ją "ruszać"
tego typu poprawka mnie nie rajcuje, gdyż niejednokrotnie zdjęcie wyjściowe jest juz dobre , lub bardzo dobre i szkoda go psuć..
Natomiast poprawka (chyba moja wizja) to jest to , można poszaleć, zmienić zupełnie wygląd zdjęcia , toworząc Nową Odkrywczą Interpretację..
Saboor, w swoim dumaniu pomyśl o tym i może słowo "poprawka" nabierze właściwego sensu.. Idż tą drogą Sabo...... znaczy Saboor![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Faktycznie, biję się w pierś
Szykowałem się do wykonania tego zadania i chciałem przy okazji powrócić do poprzednich konkursów o restauracji starego zdjęcia.
Proszę o wybaczenie i jeszcze kilka dni prolongaty.
Miałem w planie przyjechać do Łodzi i tam podyskutować spokojnie w "cztery" oczy o gnębiących mnie wątpliwościach.
Jak widzisz drogi Saboorze dyskusja na Forum może się wymknąć się na żywioł i wywołać niesnaski, czego przykład mamy powyżej.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika