Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Wyniki popRAWka 8/2012

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Odp: Wyniki popRAWka 8/2012

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    OK. Wklejam pogladowo ustawienia z CameraRAW. I tyle. W PS juz nic nie dlubalem.
    Załącznik 72507

Thomasso
    No i co, panowie można? Można, tylko chcieć trzeba.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

OK. Wklejam pogladowo ustawienia z CameraRAW. I tyle. W PS juz nic nie dlubalem.
    I to niestety widzimy.

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    No i co, panowie można? Można, tylko chcieć trzeba.
    Przepraszam ale niewiele z tej dyskusji rozumiem.
    Gdyby różnica głosów wynosiła jak często się zdarza 1, to byłoby interesujące zapoznać się z metodą zastosowaną przez prawie zwycięzcę i poznać drobne szczegóły, którymi pewnie by się takie zdjęcia różniły.
    Tu przewaga głosów wyniosła ponad 100 % (16:7) i różnica w pracach jest tak kolosalna, że MBSZ przedstawianie tego, jak nie należy obrabiać nie ma żadnego sensu, a tłumaczenie się Autora, że już nic więcej nie dłubał wyjaśnia wiele ale nie jest wcale wzorem do naśladowania.

Gratuluję jeszcze raz Adamowi i po zapoznaniu się z metodą jaką zastosował i pracą jaką włożył by uzyskać zwycięskie zdjęcie muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem.
    Czasem więc, jak widać i okrężne, niekonwencjonalne drogi przynoszą ciekawy efekt.
    Prócz mojego głosu na zdjęcie, masz jeszcze ogromnego plusa za klasę i cierpliwość w znoszeniu uszczypliwości i niezasłużonych zaczepek.
    Plusa dodałem również APZ-towi za umiar i rozsądek

pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    I to niestety widzimy.
    Dobree... Spoko. Daj mi jeszcze minusa. Wygralo co wygralo. Wymiziany, kontrastowy plastik-fantastic (wybacz A65), ale rozumiem ze taka hmmm.. "estetyka" przemawia do wiekszosci. Taka panna wyszla jak z CKMu czy innego podobnego periodyku.
    Jesli moj potworek jest przykladem jak nie obrabiac, to co maja czuc pozostali uczestnicy? Nic tylko kamien do szyi i puscic sie z mostu.
    Powiedzmy, ze wrzucilem jak zostalo zrobione dla tych paru osob, ktorym sie podobalo.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Przepraszam ale niewiele z tej dyskusji rozumiem.
    Przypominam, że twojej instrukcji do tej pory nie ma.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Dobree... Spoko. Daj mi jeszcze minusa. Wygralo co wygralo. Wymiziany, kontrastowy plastik-fantastic (wybacz A65), ale rozumiem ze taka hmmm.. "estetyka" przemawia do wiekszosci. Taka panna wyszla jak z CKMu czy innego podobnego periodyku.
    Jesli moj potworek jest przykladem jak nie obrabiac, to co maja czuc pozostali uczestnicy? Nic tylko kamien do szyi i puscic sie z mostu.
    Powiedzmy, ze wrzucilem jak zostalo zrobione dla tych paru osob, ktorym sie podobalo.

T.
    A mirek da Ci plusa i pare slow dopisze.
    Wyzej napisno,ze niewiele z dyskusji ktoś tam rozumie.Trudno,forum to nie piaskownica.Druga sprawa to to,ze ostatnio w poprawkach zaznaczam-moim zdaniem nie wygrywaja prace najlepsze,gdzie umiar,i poczucie estetyki wygrywa(A56-to nie Ciebie mam na mysli)tylko ta praca na ktora jest najwiecej klikniec.Boje sie stwierdzic,ze odbywa sie to na zasadzie -Teraz na niego,krajana,bo sie kapna,ze my tak na jednego.W nastepnej zrobi sie na innego.I tak wszystkie po kolei beda nasze.
    Az sie przestaje chciec w to bawic.
    Sam jestem ciekaw jak z rawem mozna latac po roznych programach nie konwertujac go do innego formatu.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A mirek da Ci plusa i pare slow dopisze.
    Wyzej napisno,ze niewiele z dyskusji ktoś tam rozumie.Trudno,forum to nie piaskownica.Druga sprawa to to,ze ostatnio w poprawkach zaznaczam-moim zdaniem nie wygrywaja prace najlepsze,gdzie umiar,i poczucie estetyki wygrywa(A56-to nie Ciebie mam na mysli)tylko ta praca na ktora jest najwiecej klikniec.Boje sie stwierdzic,ze odbywa sie to na zasadzie -Teraz na niego,krajana,bo sie kapna,ze my tak na jednego.W nastepnej zrobi sie na innego.I tak wszystkie po kolei beda nasze.
    Az sie przestaje chciec w to bawic.
    Sam jestem ciekaw jak z rawem mozna latac po roznych programach nie konwertujac go do innego formatu.
    Myślę nad zmianą formy, konkursu bo niestety nie zdaje egzaminu: dydaktyka to miała być podstawa popRAWki.
    Na drugim miejscu frajda z wygranej, a nie walka za wszelką cenę, co było w kilku edycjach widoczne.
    Albo coś wydumam, albo koniec popRAWki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Plus dla Mirka, Thomasso musi niestety poczekać.

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Przeciwnie, dałem Ci plusa za wytrwałość i serdecznie pozdrawiam
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Myślę nad zmianą formy, konkursu bo niestety nie zdaje egzaminu: dydaktyka to miała być podstawa popRAWki.
    Na drugim miejscu frajda z wygranej, a nie walka za wszelką cenę, co było w kilku edycjach widoczne.
    Albo coś wydumam, albo koniec popRAWki.
    Ja nie brałem udziału jak już dwa razy pisałem , ponieważ modelka piękna i szkoda Ją "ruszać"
    tego typu poprawka mnie nie rajcuje, gdyż niejednokrotnie zdjęcie wyjściowe jest juz dobre , lub bardzo dobre i szkoda go psuć..
    Natomiast poprawka (chyba moja wizja) to jest to , można poszaleć, zmienić zupełnie wygląd zdjęcia , toworząc Nową Odkrywczą Interpretację..
    Saboor, w swoim dumaniu pomyśl o tym i może słowo "poprawka" nabierze właściwego sensu.. Idż tą drogą Sabo...... znaczy Saboor
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Przypominam, że twojej instrukcji do tej pory nie ma.
    Faktycznie, biję się w pierś
    Szykowałem się do wykonania tego zadania i chciałem przy okazji powrócić do poprzednich konkursów o restauracji starego zdjęcia.
    Proszę o wybaczenie i jeszcze kilka dni prolongaty.
    Miałem w planie przyjechać do Łodzi i tam podyskutować spokojnie w "cztery" oczy o gnębiących mnie wątpliwościach.
    Jak widzisz drogi Saboorze dyskusja na Forum może się wymknąć się na żywioł i wywołać niesnaski, czego przykład mamy powyżej.
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika