Zgadza sie nie myli się tylko ten co nic nie robi. Ale robić wszystko jednakowo? Dobrze jest, że każdy szuka swojego widzenia, ma swój styl itd... Nie ma dzięki temu nudy i monotonni. Ja odniosłem się do tej konkretnej wrzutki, po prostu nie podeszło mi takie pokazanie z opisem próby wczucia się w klimat. Bo taki opis powoduje że też staram wczuć się w klimat. Osoba fotografująca będąc tam miała przed oczami inny widok, nie białe drzewa i trawę, białe mury itd. Miała przed oczyma całą paletę barw tych miejsc. A to myślę lepiej pozwoliło się jej wczuć w klimat. Ir to moim skromnym zdaniem ciekawy rodzaj fotografii lecz nie do wszystkiego jak leci.
Wyrażając swoje odczucia w tym wątku zastanawiałem się jak to zostanie odebrane. Często jakakolwiek krytyka widziana jest nie najlepiej, i dlatego chyba często nie komentuje się czegoś co nam nie pasuje. Tyle, że czasem sam chciałbym usłyszeć konkretne uwagi bo na milczeniu i zachwytach ni zajedzie się daleko. Raczej zatrzyma się w miejscu myśląc, że wszystko jest extra. I to tyle. No chyba, że traktujemy to jako zabawę... ale wtedy po co dawać zdjęcia do oceny? Jak na razie spodobały mi się dwa zdjęcia koleżanki jedno z tego wątku jedno z okolic Kudowy resztę wolałbym zobaczyć w kolorze lub BW niż w IR. Za to portrety koleżanki są dla mnie świetne.
Pozdrawiam serdecznie życząc udanych i ciekawych kadrów.

Odpowiedz z cytatem