Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Karta pamięci 4GB lub większa, a E-1?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jakmmiędzy II a III jest 25zł róznicy na 4GB to bież III szybciej Ci choc z czytnika poleci ;p
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Sandisk 4GB Ultra II - od momentu wcisniecia spustu do zapisu 12 RAW (tryb seryjny) - 41 sekund.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    qbic:

coś masz nie teges, może podróba... z tego co pamiętem powinno być 31-32s na takiej karcie.

PrzemQ:

bierz III, E-1 jest na niej 5% (beka) szybszy niż na II, ale nie będziesz wiecznie jechał na Dziadku.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic
    Sandisk 4GB Ultra II - od momentu wcisniecia spustu do zapisu 12 RAW (tryb seryjny) - 41 sekund.
    qbic- to musisz chyba odjąć z 10 sekund na zrobienie tych 12 RAW-ów i wyjdzie jak piszę Kaarool 31-32 s.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    qbic:

coś masz nie teges, może podróba... z tego co pamiętem powinno być 31-32s na takiej karcie.
    Mała szansa ze w dużym sklepie w stanach sprzedają podróbki.
    Jaka była twoja procedura testowa?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    qbic:

nie wiem czy w przypadku testowania E-1 można mówić o procedurze testowej - tego nie można zrobić w różnych wariantach, tylko w jednym. nawet jeśli ktoś błędnie zaczyna mierzyć po ostatnim klapnięciu w serii, to pomiar mógłby się różnić o 3s, ale nie o 10s.

standard dla takiej karty to 31-32s, sprawdzone wielokrotnie nie tylko przeze mnie.

Awatar jones
    Mieszka w
    zDolnyŚląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja mam metalowego preteca 4gb cheetah III 133x 20MB/s i absolutnie zero problemow.
    Zapis 12 rawow = 21,97s wiec porownywalny do Extreme III

Kupowalem ja u tego goscia: https://ssl.allegro.pl/item258800481_258800481.html

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    qbic:

nie wiem czy w przypadku testowania E-1 można mówić o procedurze testowej - tego nie można zrobić w różnych wariantach, tylko w jednym. nawet jeśli ktoś błędnie zaczyna mierzyć po ostatnim klapnięciu w serii, to pomiar mógłby się różnić o 3s, ale nie o 10s.

standard dla takiej karty to 31-32s, sprawdzone wielokrotnie nie tylko przeze mnie.
    Mnie tez zdziwila szybkosc zapisu (ze wolniej od Kingstone Elite Pro), wysle zapytanie do sandiska (z tego co wiem gwarancja na ta karte byla wieczysta).