Jakmmiędzy II a III jest 25zł róznicy na 4GB to bież III szybciej Ci choc z czytnika poleci ;p
Jakmmiędzy II a III jest 25zł róznicy na 4GB to bież III szybciej Ci choc z czytnika poleci ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sandisk 4GB Ultra II - od momentu wcisniecia spustu do zapisu 12 RAW (tryb seryjny) - 41 sekund.
qbic:
coś masz nie teges, może podróba... z tego co pamiętem powinno być 31-32s na takiej karcie.
PrzemQ:
bierz III, E-1 jest na niej 5% (beka) szybszy niż na II, ale nie będziesz wiecznie jechał na Dziadku.
qbic- to musisz chyba odjąć z 10 sekund na zrobienie tych 12 RAW-ów i wyjdzie jak piszę Kaarool 31-32 s.Zamieszczone przez qbic
Mała szansa ze w dużym sklepie w stanach sprzedają podróbki.Zamieszczone przez KaarooL
Jaka była twoja procedura testowa?
qbic:
nie wiem czy w przypadku testowania E-1 można mówić o procedurze testowej - tego nie można zrobić w różnych wariantach, tylko w jednym. nawet jeśli ktoś błędnie zaczyna mierzyć po ostatnim klapnięciu w serii, to pomiar mógłby się różnić o 3s, ale nie o 10s.
standard dla takiej karty to 31-32s, sprawdzone wielokrotnie nie tylko przeze mnie.
Ja mam metalowego preteca 4gb cheetah III 133x 20MB/s i absolutnie zero problemow.
Zapis 12 rawow = 21,97s wiec porownywalny do Extreme III
Kupowalem ja u tego goscia: https://ssl.allegro.pl/item258800481_258800481.html
Mnie tez zdziwila szybkosc zapisu (ze wolniej od Kingstone Elite Pro), wysle zapytanie do sandiska (z tego co wiem gwarancja na ta karte byla wieczysta).Zamieszczone przez KaarooL