1. Ile razy powtarzałeś eksperyment?Zamieszczone przez dorjan
2. Czy przed każdym eksperymentem formatowałeś karty?
1. Ile razy powtarzałeś eksperyment?Zamieszczone przez dorjan
2. Czy przed każdym eksperymentem formatowałeś karty?
niestety nie zgodzę się... mam swie karty 1Gb Sandiska... jedną zwykłą a drugą Ultra II...Zamieszczone przez opiotr
różnica jest znaczna... dlatego się pytam czy Extreme III pójdzie...
a drugie pytanie to karty do jakiej pojemności może 5060WZ obsłużyć?
Test z ciekawości przeprowadziłem 3x ze względu na słaby wynik karty Pretec 80x 1GB.Zamieszczone przez skow
Nic się nie zmieniło. Uzyskane wyniki były ciągle podobne, a różnice rzędu kilkunastu setnych sekundy wynikały z ewentualnej różnicy w uruchomieniu i zatrzymaniu stopera.
Każda karta przed testem była sformatowana.
Pozdrawiam.
To wyniki interesujące. Karta oznaczona jako 80x okazała się znacznie gorsza od karty 50xZamieszczone przez dorjan
Mnie również zastanowiło - dlaczego wolniejszy Kingston okazał się szybszy przy zapisie opróżnianego bufora z E-1, od Pretec'a 80x?Zamieszczone przez Jeronimo
Zrobiłem następny test posiadanych kart. Na każdą sformatowaną kartę wgrałem przez czytnik Extreme SanDisc'a 98 tych samych RAW'ów (1GB), a następnie z karty przez czytnik do nowego folderu na HDD. Wyniki prezentuję niżej.
SanDisk Extreme III 4GB
zapis na kartę - 67,47s
odczyt z karty - 57,16s
Kingston Elite Pro 50x 2GB
zapis na kartę - 153,71s
odczyt z karty - 135,64s
Pretec Cheetah 80x 1GB
zapis na kartę - 234,95s
odczyt z karty - 107,90s
Teraz już widać dlaczego Pretec oznacza kartę jako 80x.
Pozdrawiam.
Czy do bezproblemowej wspolpracy E1 z szybkimi kartami 4GB konieczne jest firmware 1.4?
WEŹ ZAKTUALIZUJ a nie pytaj cały czas o to firmware :/Zamieszczone przez jones
Aktualizacja to nic strasznego...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dajesz tą pewnośc, że jeśli coś sie "skopie" to aparat "wstanie" na wczesniejszym fimware?Zamieszczone przez grizz
Zawsze jest taka szansa. Nikt nie daje gwarancji. Ale ta szansa jest mniejsza niż .01% musiałbyś mieć wadliwa pamięć flash w aparacie (nie mowie teraz o karcie pamięci).
jones:
co Ty, przedszkolak jesteś? jedziesz z tym firmware i nie marudzisz. po kolei, wg. listy, bez kombinowania.