szkoda że, budżet tak niski, w przeciwnym wypadku z czystym sumieniem poleciłbym Nikona F80 koniecznie z batery packiem (można używać tanich baterii, poprawia tez chwyt) plus do tego tania 50mm F1.8 G
miło wspominam F80, gdyby nie okazyjny zakup F100 z oryginalnym gripem, nadal używałbym F80
do F100 podpinam dwa obiektywy nową 50'tke Nikona F1.4 G, oraz całkiem sprawnego zooma 24-85 F3.5-4.5 G
zdjęcia z tego zestawu możesz obejrzeć w moim wątku i galerii, za kilka dni pojawi się ich więcej... skanowanie w toku
PS.
nie traktuj mojej rady dosłownie jako odpowiedź na Twoje pytanie, chciałem pokazać inny punkt widzenia, być może skłonić do przemyślenia decyzji
początkowo planowałem pójść tą drogą co Ty, czyli stary i tani analog, szykowałem się na Pentax Me Super, nawet jednego już kupiłem ale musiałem odesłać gdyż stan "mint" deklarowany przez sprzedawce daleki był od tego co zobaczyłem
później przemyślałem sprawe i zdecydowałem się na analoga z końca ich świetnosci (lata 1999/2000) w połączeniu z aktualnymi obiektywami, odpowiada mi klisza jako nośnik, ale dlaczego pozbawiać się wszystkich ficzerów w które analogowa puszka może być wyposażona
dodatkowo posiadane obiektywy będą jak znalazł do cyfrowego body FX które jest w planach