Zaglądam na portal, na którym pisujesz.
Wyjątkowo zgadzam się z każdym zdaniem.
10 " to dla mnie za dużo. Mam 8,9", ten wydaje mi się idealny. Nexus jest fajny, bo ma ekran o przyzwoitej rozdzielczosci- w samsungu było dziwne 1024x600 przez co wszystko wyglądało "strange".
Mam w zasadzie wszystkie multimedialne zabawki. Na tablecie mam np prenumeratę jednego z tygodników- czyta się świetnie, mam kazdy numer w niedzielę wieczorem, płacę połowe ceny kioskowej i nie rosna mi sterty papieru.
Do odbieranie poczty, przeglądania zdjęć ( zewnętrzny czytnik duzych kart SD) jest świetny. Do przegladania stron znacznie fajniejszy niz telefon a nawet niz laptop- ze względu na możliwość pracy w pionie.
Do czytania- Kindle jest genialny.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Tablet Samsunga GT 10.1 (dla mnie w sam raz, na pewno nie za duży) służy mi do mobilnego internetowania. Czas pracy na baterii bije na łeb net/notebooki. Rozmiar także. Nie służy mi do przechowywania zdjęć czy do ich obróbki, nie służy do pracy. Do tego mam PC i 23" w domu i laptopa w pracy gdzie z kolei wymagana jest mobilność. Netbook leży i się kurzy od kiedy mam tableta. Do czytania mam kindla, nic go nie zastąpi
Acha - nie gram więc do tego także mi tablet nie służy![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Komputery PC sa do pracy wlasciwej, np. obrania zdjec.
Komorki sa do pracy przenosnej, np. przegladania strony WWW w podrozy.
Tablety sa jak komorki, tylko wieksze.
Laptopy to tragedia na calej linii - nie nadaja sie do niczego - ale dzieki dobremu marketingowi udalo sie ludzi przekonac, ze potrzebuja laptopa. I sa najpopularniejsze i nikt nie pyta po co one sa.
Nie zgadzam się, laptop jest super - to taka jednostka centralna która ma ukrytą funkcję mobilności. Jak się go otworzy (tak, laptopa możemy wyciągnąć zza naszego dużego monitora i go otworzyć) to można go zabrac w teren (np. na wakacje, aby darmowe nadgodziny wyrabiać) i pracować bez monitora, klawiatury i myszki, bo wszystko to ma wbudowane.
Fujifilm X10
A czy ścisłe definiowanie obszaru wykorzystania urządzeń jest potrzebne. Tablet jest już na tyle zaawansowanym urządzeniem, że może zastąpić w domu komputer stacjonarny lub laptopa. Umożliwia komunikacje z większością standardowych peryferiów. Drukarka może być bezprzewodowa, klawiatura także. Większy ekran, jeśli to konieczne, podłączymy bezpośrednio lub przez przelotkę. Mysz i inne urządzenia wskazujące stają się zbędne. Jedynie co jest ograniczeniem to specyfika aplikacje z których musimy czy też chcemy korzystać. Niestety w tym wypadku często stajemy przed koniecznością wyposażenia się w odpowiedni sprzęt.