korzystal ktos? na allegro sa za 50zl razem z ladowarka.
korzystal ktos? na allegro sa za 50zl razem z ladowarka.
Wole oryginał. Jeżeli stać mnie na OM-D za 5.000 zł to wydatek 150 zł nie majątek. A przy okazji nie muszę targać ze sobą drugiej ładowarki![]()
znazlem wlasnie aukcje - 3 baterie + ladowarka za 100zł. Na dpreview pisza, ze te baterie sa nawet nieco wydajniejsze od tych olympusowych.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...ht_5472wt_1397
Ostatnio edytowane przez hellbike ; 29.09.12 o 21:49
Ja też mam taki komplet - w rzeczywistości mają ok. 1000mAh... dokładnie tyle samo co oryginalny akku Olympusa.
Tylko ładowarkę używam inną (-->digibuddy), bo ta chińska jest niepraktyczna i jakaś taka brzydka![]()
A ja akurat na ebayu kupowałem chiński z ładowarką i uważam że ładowarka chińska praktyczniejsza bo kabelka nie ma tylko wtyk bezpośrednio![]()
--
Pozdro
Mowso
Ja kupowałem na allegro (trochę drożej). Za to ładowarkę mam taką z wtykiem samochodowym.
Co do kupowania orginalych baterii. Jak kupowałem aparat to w sklepie mówili, że baterie może będą za 2-3 tygodnie. Gdyby były to bym, kupił. A tak teraz to szybciej dokupie jeszcze te chińczyki bo dwóch ładowarek nie chce mi się wozić na wyjazdy, a ta jest mniejsza i bardziej uniwersalna.
swoja droga to ciekawe, jak mozna zdzierac 230zl za jedna baterie 1000mah? kupujac oryginalne wydalbym 7 razy tyle za to samo ~~ a jesli porownac to do baterii uniwersalnych, dostajemy cene z 30-40 razy wieksza.
Tak właściwie, to co jest z tymi bateriami nie tak, że nie da się ich ładować w oryginalnej ładowarce Olego?
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8