Wszystko jest trudne nim stanie się łatwe...
E-520, ZD 14-42, 14-45, 40-150, 70-300
Nie wiem, gdzie Ty widzisz szum
Może ślepy jestem ale nic nie widzę. Może widzisz go w trawie? Na kadłubie samolotu, na który jest ustawiona ostrość nic nie widzę.
Inna sprawa, że mogłeś zupełnie spokojnie dać ISO100.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth dziękuje. Z tym ISO to rzeczywiście mogłem dać 100, ale nie zawsze o tym pamiętam , żeby przestawić, a pogoda zmienna była. Dodam jeszcze, że ja też nie widzę szumu, a że zaszumione to zdanie innosystemowców, więc sobie pomyślałem, że może ja ślepy jestemi stąd moje pytanie.
Ostatnio edytowane przez juras49 ; 28.09.12 o 18:41
Ja również niewiele widzę. Szum jest duży gdy sam się rzuca w oczy a gdy go trzeba na siłę szukać to raczej jest znikomy![]()
ja też nie widzę wcale, przy ISO 200 jakiego użyłeś nie ma prawa szumieć zdjęcie zrobione w biały dzieńuwagi jak Helmuth.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Może w tym leży klucz, w końcu 4/3 nie robi zdjęć, a jak już robi, to zaszumione i w ogóle nienadające się do niczego, więc... musi być zaszumione, nieważne, co na zdjęciu
Pod skrzydłem coś widać, po przyjrzeniu się, pewnie z takiego 5DIII czy D300 byłoby klinicznie czyste, chociaż przyznaję, nie wiem, a czepianie się takiego czegoś to... ma chyba swoją nazwę![]()
Ostatnio edytowane przez ziax ; 28.09.12 o 19:32 Powód: Błąd składni.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez juras49 ; 28.09.12 o 19:39
jaki to był obiektyw?
Na tym co wstawiles to jest szum.Popatrz na opony i na dolna strone skrzydla.Tam widac kolorowy szum.Moze o ten wlasnie im chodzilo.
Troche sobie posuwakowalemZałącznik 70848Załącznik 70849Nie zmienialem rozmiaru,trza klikac do upadlego.
A na forum to bym tak zmniejszyl i ostrzyl-o takZałącznik 70850![]()
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 28.09.12 o 20:55
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie