Merti nie ma żadnej smutnej prawdy.
To jest najlepsza matryca 4/3 i dorównuje najlepszym matrycom montowanym w NEX-ach. Nie ma lepszej matrycy 4/3 , sądzę, że ta lepsza będzie wiosną lub jesienią 2013r. A systemowe matryce produkują Panasonic, Samsung i ostatnio również Sony. Mam OM-D i nie czuję się oszukiwany, wręcz przeciwnie, jestem bardzo zadowolony z tego aparatu.
I używam bardzo dobrze zrobionego narzędzia do fotografowania.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 13.11.12 o 13:07
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dla fotografa powinny być najwazniejsze zdjęcia, które zrobił sam. Nikt ci nie powie czy aparat dla Ciebie będzie idealny.
A wiesz, ze nie zauważyłem? Cholera, tu niektóre watki wiszą "na górze" tak długo, ze człowiek po bardzo długiej przerwie w forum wpada i pisze i pisze i okazuje się, że odkopuje trupy..
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Ale nie chodzi mi o stwierdzenia, że każdym aparatem można robić zdjęcia, to fotograf a nie aparat je robi, wszystkie współczesne aparaty oferują względnie dobrą jakość i podobne truizmy. Aparat jest tylko narzędziem ale dobrze żeby ono było jak najlepsze. Pytanie jest takie czy uważacie, że wyniki testów DXO faktycznie dobrze odzwierciedlają to, co w aspekcie technicznym jest ważne dla fotografa?
Karol i tak i nie. Bo odzwierciedlają wyłącznie matrycę.
W aparacie masz jeszcze filmowanie (różne kodeki itd), AF różnej klasy, ilość klatek na sekundę, pracę w trudnych warunkach (np. kijowe filmowanie w NEX/SLT po 3-4min w słońcu) i wiele innych parametrów, których ci teraz nie wymienię.
Cały aparat musi Ci pasować.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"