Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: matryca e-m5 oceniona na dxmark.com

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: matryca e-m5 oceniona na dxmark.com

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Czy uważacie wyniki testów DXO za obiektywne kryterium wartości/użyteczności matrycy dla fotografa?
    Dla fotografa może i nie ale dla tabelkowego eksperta to mus
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    Nie jestem tak obeznany na sprzęcie ale dla mnie wynikiem obiektywnym na DXO jest wartość Low-Light ISO...

I to jest właśnie szczera i smutna prawda. Matryca mimo że nowa stawia system na poziomie aparatu z przed dwóch lat... ale to niżej.

(Trochę to nie "fer" że Olek nas oszukuje i każe sobie płacić za to słono. Na ich miejscu teraz bym szybko wprowadził poprawkę z obniżonymi wartościami ISO, bo jak znam życie zacznie się bicie piany nt zawyżonej czułości gdzie indziej, ale nie jestem na ich miejscu )

...
    Merti nie ma żadnej smutnej prawdy.
    To jest najlepsza matryca 4/3 i dorównuje najlepszym matrycom montowanym w NEX-ach. Nie ma lepszej matrycy 4/3 , sądzę, że ta lepsza będzie wiosną lub jesienią 2013r. A systemowe matryce produkują Panasonic, Samsung i ostatnio również Sony. Mam OM-D i nie czuję się oszukiwany, wręcz przeciwnie, jestem bardzo zadowolony z tego aparatu.
    I używam bardzo dobrze zrobionego narzędzia do fotografowania.
    Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 13.11.12 o 13:07
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Wątek można podsumować tak samo jak 90% dyskusji w komentarzach na Optyczne.pl

Bicie piany i pokazywanie, ze coś innego jest lepsze. No dobra, jest. I? Mnie, jako konsumenta, interesuje możliwość wyboru, a nie kupowanie zawsze "top of the top". W ten sposób raz na rok powinno się wyprzedawać cały system i kupować inny, bo "tam jest lepsze 70-200" albo "bo na ISO25600 są mniejsze sumy".

Ludzie, opanujmy się. OM-D jest świetnym aparatem. To raz. Wygląda lepiej niż cały system C/N/S razem wzięty. To dwa.

A jak komuś nie odpowiada OM-D to niech kupi C/N/P/S i da innym spokojnie cieszyć się z robienia zdjęć...
    Słuszna uwaga ale po co było odgrzebywac ten wątek? Wszystko zostało już napisane, a Ty własnie dałeś okazję do kolejnego bicia piany

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Czy uważacie wyniki testów DXO za obiektywne kryterium wartości/użyteczności matrycy dla fotografa?
    Dla fotografa powinny być najwazniejsze zdjęcia, które zrobił sam. Nikt ci nie powie czy aparat dla Ciebie będzie idealny.

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Słuszna uwaga ale po co było odgrzebywac ten wątek? Wszystko zostało już napisane, a Ty własnie dałeś okazję do kolejnego bicia piany
    A wiesz, ze nie zauważyłem? Cholera, tu niektóre watki wiszą "na górze" tak długo, ze człowiek po bardzo długiej przerwie w forum wpada i pisze i pisze i okazuje się, że odkopuje trupy..
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Dla fotografa powinny być najwazniejsze zdjęcia, które zrobił sam. Nikt ci nie powie czy aparat dla Ciebie będzie idealny.
    Ale nie chodzi mi o stwierdzenia, że każdym aparatem można robić zdjęcia, to fotograf a nie aparat je robi, wszystkie współczesne aparaty oferują względnie dobrą jakość i podobne truizmy. Aparat jest tylko narzędziem ale dobrze żeby ono było jak najlepsze. Pytanie jest takie czy uważacie, że wyniki testów DXO faktycznie dobrze odzwierciedlają to, co w aspekcie technicznym jest ważne dla fotografa?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Ale nie chodzi mi o stwierdzenia, że każdym aparatem można robić zdjęcia, to fotograf a nie aparat je robi, wszystkie współczesne aparaty oferują względnie dobrą jakość i podobne truizmy. Aparat jest tylko narzędziem ale dobrze żeby ono było jak najlepsze. Pytanie jest takie czy uważacie, że wyniki testów DXO faktycznie dobrze odzwierciedlają to, co w aspekcie technicznym jest ważne dla fotografa?
    Karol i tak i nie. Bo odzwierciedlają wyłącznie matrycę.

W aparacie masz jeszcze filmowanie (różne kodeki itd), AF różnej klasy, ilość klatek na sekundę, pracę w trudnych warunkach (np. kijowe filmowanie w NEX/SLT po 3-4min w słońcu) i wiele innych parametrów, których ci teraz nie wymienię.

Cały aparat musi Ci pasować.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"