Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Jakie wady w E510

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jakie wady w E510

Ave!

Bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem E510. W związku z powyższym mam pytanie do użytkowników - jakie wady widzicie w swoich puszkach, co Was drażni, co Wam przeszkadza i co Was ogranicza w robieniu jeszcze lepszych zdjęć?

Cześć tu Mysza.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dla niektórych wadą jest cena dla innych fakt, że to nie jest Canon. A tak na 'serio" to wadą E510 jest podgląd na żywo-LV, system stabilizacji matrycy, system czyszczenia matrycy z farfocli i chyba to,że jeszcze można nim wykonać wyjatkowej jakości od strony technicznej zdjęcia no i może jeszcze dorzucę uwagę, że obiektywy Zuiko cechuje telecentryczność, czego przecież nie ma w Canonach, a czego nie ma w Canonach to tylko może być wadą. Mając do wyboru nawet w tym samym przedziale cenowym kilka modeli różnych zacnych firm, wybrałem E400. Jak myslisz , dlaczego? Bo to taki konik, którego szybko da sie ujeżdzić, prosto prowadzić i daje niesamowitą frajdę jazdy/fotografowania/ Coś mi się zdaje, że Olek to był świetny wybór. Pozdrawiam i zyczę zakupu E510

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    j.w.
    Ja w swoim e-330 nic bym nie zmienił. Szkoda że nie ma stabilizacji ale cóż nie można mieć wszystkiego. Niektórzy narzekają na szumy olka ale z tego co wiem w nowych modelach ten problem zniknął już. Ja się tym nie przejmuję bo na fotkach po wywołaniu na papierze szum praktycznie znika a poza tym po co są fajne programy do odszumiania. Ogólnie świetny sprzęt za niezłą cenę.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    największa wadą jak dla mnie jest to że jeszcze go nie mam w torbie.
    A tak na poważnie to czepiłbym się guziko-ergonomii i braku uszczelek ale po Dziadku to mało co ma szanse mnie zadowolić w tym względzie

musisz zmienić podejście w pytaniu bo inaczej czekają Cię tylko takie wypowiedzi
    dla kogoś kto foci na wojnie, w pyle i deszczu wadą będzie brak uszczelnienia, dla studyjnego fografa to zbędny gadżet. Ktoś lubi ciężkie graty, inny ma małe rączki i kieszenie. CZego oczekujesz po sprzęcie? Kupisz wychwalany bełkotem marketingowo-handlowym produkt a i tak znajdziesz w nim jakieś wady. Wszystko zalezy od oczekiwań.
    To tak naprawdę prawiewszystkomający co konkurencja, i nawet więcej, sprzęt, którym da się zrobić fajne fotki, które i tak użytkownik konkurencyjnego sprzętu może zjechać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Re: Jakie wady w E510

Cytat Zamieszczone przez Mysza
    Ave!

Bardzo mocno zastanawiam się nad zakupem E510. W związku z powyższym mam pytanie do użytkowników - jakie wady widzicie w swoich puszkach, co Was drażni, co Wam przeszkadza i co Was ogranicza w robieniu jeszcze lepszych zdjęć?

Cześć tu Mysza.
    To zupelnie nowy sprzet i nie jest sprawdzony, jego poprzednicy to solidne konstrukcje, wiec i tu bedzie podobnie. Z opisow to jest bardzo fajny, mozna troszke poczekac na wiecej zdjec w sieci. Wydaje sie jednak, ze do amatorskiego focenia jest to bardzo porzadny aparat.
    Czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ave!

Cytat Zamieszczone przez lessie
    musisz zmienić podejście w pytaniu bo inaczej czekają Cię tylko takie wypowiedzi
    Ale ja właśnie oczekuję odpowiedzi na moje pytanie.
    Zadaję sobie doskonale sprawę z zalet E-510 na tle konkurencji, kwestia jest tylko taka, że nie chciałbym być potem niemile zaskoczony przez jakąś piętę ahillesową, która może być z mojego punktu widzenia istotna.

Z zastrzeżeń jakie udało mi się wyłowić w różnych testach i fotach testowych, to:
    - stosunkowo mocno widoczne szumy na niskich czułościach i związane z tym ograniczeni zakresu tonalnego, choć w wysokich czułościach jest poprawa w stosunku do poprzednich modeli;
    - dość szybkie i łatwe przepalanie jasnych obszarów na zdjęciu (związane z zakresem tonalnym);
    - 3 punkty AF, choć ponoć jest on poprawiony w stosunku do E500, odobiście nie odczuwam potrzeby więcej niż 3 punktów i tak używam najczęściej środkoweg;
    Interesuje mnie co jeszcze

Żeby nie być posądzonym o troling , wspomnę o głównych, według mnie, zaletach:
    1 optyka ;
    2 niska masa i wysoka jakość wykonania;
    3 IS;

Cześć tu Mysza.

| OlyJedi Awatar suchy10
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wg mnie "testowe" podejscie do tematu nie ma dużego sensu. Prosze spójrz na dpreview.com Kazdy model aparatu ma plusy i minusy. Najwazniesze do czego ma służyc aparat. Jesli do nauki, zgłębiania wiedzy fotograficznej i polepszenia swojej doskonałosci w naciskaniu guziczka to kazdy model E systemu jest wspaniały....Milimetry nie grają duzej roli...liczy sie przyjemnsć jaką daje fotografia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kup cokolwiek i nie wnikaj. zamiast gdybać, lepiej jest robić fotki i podnosić poziom prac (świadome naświetlanie oraz kadrowanie).

marecki: a badziewna klapka CF, archaiczne USB, ciemny wizjer i mało zabawny bufor na 4 klatki?

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    KaarooL dobrze radzi, kupić jakąkolwiek lustrzankę i delektować się fotografowaniem, tym bardziej, że dziś już lipy nikt nie wypusci na rynek. A jak kupisz E510 i po praktykujesz nim trochę to czekamy na Twoje opinie o sprzecie, bo widać po wypowiedziach, ze wiesz o co Ci w fotografii biega. Chyba za mało czasu upłynęło na wytykanie istotnych wad tego korpusu, wydaje się być doskonale wyposażoną maszynką do mielenia zdjęć. Pozdr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    kup cokolwiek i nie wnikaj. zamiast gdybać, lepiej jest robić fotki i podnosić poziom prac (świadome naświetlanie oraz kadrowanie).
    W tym celu jakieś 2 lata temu przesiadłem się z analogowego Canona, na Fuji S7000 (koszty eksperymentów były dość wysokie na analogu ). Aparat był wtedy wart każdej zapłaconej złotówki. Niestety z czasem jego niedostatki ograniczają mnie coraz bardziej dlatego chcę przesiąść się na lustro. Jako, że pieniadze są niemałe to chcę je wydać rozważnie.

Cześć tu Mysza.